Meclis'e yürüyen TÜM KAMU-DER Gölbaşı’nda çadır kurdu

TÜM KAMU-DER, 15 Haziran itibariyle işsiz kalan 32 bin Millî Eğitim Bakanlığı çalışanı için Meclis'e yürüyor. Dernek üyeleri Gölbaşı'nda çadır kurarken, "İşçi ve emekçi kardeşliğini büyüteceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tüm Kamu Çalışanları Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (TÜM KAMU-DER), işsiz kalan taşeron kamu çalışanları için dün Aksaray’dan başlattıkları yürüyüş devam ediyor. Dernek, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde çadır kurdu.

 

'32 BİN İNSAN MAĞDUR'

ANKA'nın aktardığına göre, derneğin genel başkanı Halit Önük şöyle konuştu:

"Ankara’ya yürüyoruz, niçin yürüyoruz? 32 bin Millî Eğitim Bakanlığı çalışanı 15 Haziran itibariyle işsiz kaldı. İki ay boyunca çalışmayacak ve iki ay boyunca evine ekmek girmeyecek. Ne acı ki, işçiden ve işverenden kesilen ve işçi işsiz kaldığı zaman maaş bağlansın diye biriktirilen işsizlik fonundan da yararlanılamıyor. Herhangi bir yerde de çalışamaz, iki ay gibi bir sürede kim, ne iş verir çalışana? Onun için 32 bin insan çok mağdur. Aileleri ile birlikte mağdur, bunun için Ankara’ya yürüyoruz. Sesimizi duyurmak için yürüyoruz.”

Derneğin bir kadın üyesi ise, “İşçi ve emekçi kardeşlerimiz Adana’dan buraya mücadele vermeye geldiler. Biz de İstanbul’dan Ankara’ya işçinin kendi partisi olarak destek vermeye geldik. Beraber yürüyeceğiz, Meclis’e gideceğiz, sesimizi duyuracağız. İşçi ve emekçi kardeşliğini büyüteceğiz. Tüm ülkeye sesleniyoruz işçiler ve emekçiler birlik olsunlar, haklarını savunsunlar diyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)