Meclis'e 6. grup geliyor: Saadet Partisi çatı olacak

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, Meclis’te Saadet çatısında birleşerek 20 milletvekiliyle altıncı grubu kuruyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin bir süredir devam eden TBMM’de ortak grup kurma görüşmeleri sona erdi. Meclis grubu Saadet çatısı altında kurulacak.

10’ar milletvekili bulunan iki partinin ortak bir grupta bir araya gelmesiyle Meclis içtüzüğüne göre grup kurmak için gerekli sayıya ulaşılıyor. Grup kurulmasıyla birlikte genel kurulda söz hakkının artması, grup toplantıları düzenlemesi, komisyonlara üye verilmesi gibi pek çok hak kazanılıyor.

DÖNÜŞÜMLÜ BAŞKANLIK YOK

Edinilen bilgiye göre Gelecek Partisi Milletvekilleri Saadet Partisi'ne geçiş yapacak. Partinin grup başkanının iş birliği kapsamında 'nezaketen' Gelecek Partisi'nden olması beklenirken iki grup başkanvekili de Saadet ve Gelecek Partisi arasında paylaştırılacak. Daha önce DEVA Partisi'nin de yer aldığı üçlü görüşmelerde gündeme gelen dönüşümlü başkanlık olmayacak.

GENEL BAŞKANLAR AÇIKLAMA YAPACAK

İki partinin genel merkezleri Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun yarın saat 13:00’te konuya ilişkin ortak açıklama yapacağını duyurdu.

DEVA GRUPTA YOK

Görüşmelerin başlangıç aşamasında yer alan DEVA Partisi, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamayla kurulacak grupta yer almayacağını duyurmuştu.