McDonald's 30 yıl sonra Rusya pazarından çıkıyor

McDonald’s, Rusya’da 847 restoran ve 62 bin kişiden oluşan iş ağını satmak için girişimlere başladığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - McDonald's, 30 yıldan fazla süredir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çıkma kararı aldığını duyurdu. Reuters'ın haberine göre McDonald's, Rusya'daki restoranlarını yerel bir alıcıya satacağını, ancak marka hakkını elinde tutmaya devam edeceğini belirtti. Satış işlemi tamamlandığında, devredilen restoranların artık McDonald's ismini, logosunu ya da menüsünü kullanamayacakları belirtildi.

McDonald's tarafından yapılan açıklamada, “Ukrayna'daki savaşın yol açtığı insani krizi ve oluşan öngörülemez işletme ortamı, McDonald's'ın Rusya'daki faaliyetine daha fazla devam etmesinin mümkün olmadığı kararını vermesine yol açtı” denildi.

MOSKOVA'DA İLK MCDONALD'S ŞUBESİ 1990'DA AÇILMIŞTI 

McDonald's, mart ayında Rusya'daki 847 restoranını kapatma kararı almış ancak ülkedeki 62 bin çalışanına ödeme yapmaya devam edeceğini söylemişti. Bu karar sonucunda firmanın ayda 50 milyon dolar zarar yaptığı belirtilmişti.

ABD merkezli McDonald's'ın 100'den fazla ülkede 39 bin restoranı bulunuyor. Ünlü fast-food zinciri, Rusya'daki ilk restoranını 1990 senesinde Moskovo'daki Puşkin Meydanı'nda açmıştı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı açılış, ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki gerilimin azalmasının önemli bir sembolü olarak görülmüştü. (DIŞ HABERLER)