Mauro Icardi'nin kız kardeşi Ivana Icardi'ye 'yanlışlıkla' liyakat nişanı verildi

İspanya'da Dünya Kupası şampiyonu olan kadın futbol milli takımın kaptanı Ivana Andres yerine Mauro Icardi'nin kardeşi Ivana'ya Kraliyet Spor Liyakat Nişanı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya Ulusal Spor Konseyi (CSD), İspanyol hükümetinin Dünya Kupası'nı kazanan İspanyol kadın futbol milli takımının kaptanı Ivana Andres yerine yanlışlıkla Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi'nin kız kardeşi fenomen Ivana Icardi'yi ülkenin Kraliyet Spor Liyakat Nişanı ile onurlandırdığını doğruladı. İsim karışıklığı nedeniyle yapılan hata sonrası resmi gazetede özür mesajı yayınlandı.

Ntv'nin aktardığına göre, listede ayrıca Dünya Kupası'nda turnuvanın oyuncusu ve UEFA'da Yılın Oyuncusu seçilen orta saha oyuncusu Aitana Bonmati'nin adı da resmi gazetenin salı günkü nüshasında yanlış yazıldı.

Baskıda, geçen ay Avustralya ve Yeni Zelanda'da İspanya'nın kazandığı ilk Kadınlar Dünya Kupası'nı kaldıran Kaptan Ivana'yı onurlandıran bir düzeltme yapıldı.

ICARDI: BÖYLE BİR ŞEYİ NASIL YANLIŞ YAPABİLİRLER?

Mallorca'da yaşayan Ivana Icardi, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak şaşkınlık içinde olduğunu söyledi. İcardi, "Bu gerçekten oldu! Böyle bir şeyi nasıl yanlış yapabilirler? Arkadaşlarımın ve tanıdıklarımın bugün beni doğum günümden daha çok kutlamasına katlanmak zorunda kaldığım için şimdi bir madalya istiyorum" ifadelerini kullanarak, resmi gazetede isminin yazılı olduğu sayfanın bir kopyasını paylaştı.

Madalyanın asıl sahibi olan Ivana Andres ise yapılan hataya tepki gösterdi. Hatanın düzeltilmesi sonrası devlet nişanı Andres'e verildi. (HABER MERKEZİ)