Martin Scorsese duyurdu: İsa filminin çekimleri bu yıl başlayacak

Yönetmen Martin Scorsese, İsa hakkında yapacağı filmin çekimlerine bu yıl başlayacağını duyurdu. Günümüzde geçecek olan film, kurmaca ve belgesel karışımı bir yaklaşımı benimseyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son olarak "Dolunay Katilleri" (Killers of the Flower Moon) filminin yönetmenliğini üstlenen Martin Scorsese, 2023'ün Mayıs ayında Vatikan ziyareti sırasında İsa hakkında yeni bir film yapmayı planladığını duyurdu. The Los Angeles Times'a konuşan Scorsese, eleştirmen ve yönetmen Kent Jones ile iş birliği yaptığı filmin senaryosunu yazmayı bitirdiğini ve filmi bu yıl çekmeyi planladığını söyledi.

Beyazperde'nin aktardığı habere göre, film, Shūsaku Endō'nun 1973 tarihli 'A Life of Jesus' adlı romanından uyarlanacak. Filmde kendisinin de rol alacağını belirten Scorsese, filmin yaklaşık 80 dakika sürmesini ve büyük ölçüde günümüzde geçmesini planlıyor.

"İsa'nın temel öğretilerine ilkeleri araştıran ancak din propagandası yapmayan bir şekilde" odaklandığını belirten Scorsese, "Bunu daha erişilebilir hale getirmenin ve örgütlü din ile ilişkilendirilen olumsuz yükü ortadan kaldırmanın yeni bir yolunu bulmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Etiketler Martin Scorsese isa