MARSU'nun borcu 2 milyar lirayı aştı

Mardin Su ve Kanal İdaresi Genel Müdürlüğü'nün borcu 2 milyar 142 milyon lirayı buldu. Kurumda borçlanma nedeniyle personele maaş ödeme konusunda da zorlanma var.

Fotoğraf: MARSU
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mardin Su ve Kanal İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (MARSU) borç miktarı 2 milyar 142 milyon TL’ye ulaştı.
 
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre belediyeye kayyım atanmadan önce borçsuz olmasına karşılık, birinci kayyım döneminden 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’ne kadar 620 milyon TL borçlandırılan MARSU, 2019 yılından sonraki 4 yılda borcunu yaklaşık 4’e katladı. MARSU, borçlanma nedeniyle personele maaş ödeme konusunda da zorlanıyor. 
 
Yapılan borca rağmen kentin içme suyu sorununu çözemeyen MARSU’nun borç kalemlerinin 684 milyonluk kısmı İller Bankası’ndan alınan kredilerden, 559 milyon 673 bin TL’lik kısmı ise İller Bankası’ndan alınan kredinin faizinden oluşuyor. İller Bankası’ndan alınan kredi ve kredinin faizi toplamda yaklaşık 1 milyar 243 milyon TL ile  borcun yarısından fazlasını oluşturuyor.

MARSU’nun elektrik ve piyasaya olan borç miktarı ise, toplam borcun 345 milyonluk kısmı. Devlet Su İşleri ile Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. gibi kamu idarelerine olan borç da 331 milyon TL’nin üzerinde. (HABER MERKEZİ)

Etiketler MARDİN MARSU