Marmaris Belediyesi, bilirkişi keşfinde yasal olmayan belge sundu

Marmaris Kent Konseyi tarafından, Sinpaş’a verilen ruhsatların iptali için açılan davada bilirkişi keşfi yapıldı. Belediye yetkililerinin bilirkişi heyetine onaylı olmayan belge sunduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Marmaris Kent Konseyi’nin, Marmaris Belediyesince Kızılbük’teki çalışmaları için Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (GYO) A.Ş. verilen 17 adet ruhsat ve “imar durum belgesinin” iptal edilmesi için Muğla 3’üncü İdare Mahkemesi’ne açtığı davada bilirkişi incelemesi yapıldı. Keşfe davacılar, davacı vekilleri, davalı idare vekili, davalı idare yanında müdahil olarak katılan Sinpaş vekilleri ve yaşam savunucuları katıldı. Ayrıca belediye başkan adayları Ali Acar, Acar Ünlü ve Tanla Söylemez ile milletvekili Gizem Özcan da keşifte yaşam savunucularına destek verdi.

Marmaris Kent Konseyi tarafından keşfe ilişkin yapılan açıklamada, keşif sırasında mahkeme başkanlığı ve bilirkişi heyetine ruhsatların hangi mevzuatlara aykırı biçimde verildiğinin anlatıldığı ifade edildi.

YASAL OLMAYAN BELGE SUNULDU

Bilirkişi heyetinin projenin vaziyet planı ve parsel aplikasyon krokisini görmek istemesi üzerine Marmaris Belediyesi İmar Müdürü ile ruhsatlarda imzası olan belediye yetkilisinin belgeleri getirdiği belirtilen açıklamada, getirilen resmi belgenin ise onaylı (yasal) olmadığının heyet tarafından tespit edildiği yer aldı.

Heyetin mahkeme hakimine “Biz eksiklikleri size iletelim. Mahkeme bu evrakları kurumlardan istesin, gerekirse tekrar keşif yaparız. Dava dosyasına eksik onaylı/resmi belgelerin eklenmesi ardından raporumuzu tamamlarız” dediği de belirtildi.

 

(HABER MERKEZİ)