Marmara Adası’nda 'Koruk Suyu Günü'

Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği, Marmara Adası, Çınarlı Mahallesi, İskele Meydanı’nda 'Koruk Suyu Günü' düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bağcılık ve üzüm üretimi konusunda çalışmalar yürüten Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği, farkındalık yaratmak amacıyla Çınarlı’nın eski bağlarından toplanan üzümlerden yapılan koruk suyunun tadımını gerçekleştirdi. Çınarlı’nın ve Marmara Adası’nın geleneksel ürünlerinden birisi olan koruk suyu, bugün Ada’da üzümden üretilen tek ürün.

Derneğin paylaştığı duyuruda, Koruk Suyu Günü'nün geçmişi hatırlamak ve üzüm üretiminin önemine işaret etmek için planlandığı belirtildi. Tadımı gerçekleştirilen koruk suyu Muhterem Taş Berberoğlu tarafından hazırladı. Berberoğlu, etkinlik başında yaptığı konuşmada yıllar sonra yeniden koruk suyunu hemşerileriyle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken kendi tarifinin Çınarlı’ya özgü olduğunu ifade etti. Koruk suyu gününe katılanlar kullanılan üzümlerin türleri ve koruk suyu yapımı hakkında sorularını Berberoğlu’na iletti.

Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği, Tekirdağ Bağcılık Enstitüsü ile birlikte Çınarlı’nın eski bağlarındaki üzüm türlerinin tespit edilerek milli koleksiyon bağında yer almaları için çalışmalar yürütmüş ve asma budama eğitimi düzenlemişti. Dernek, koruk suyu gününü geleneksel hale getirerek Marmara Adası’nda bağcılığın yeniden başlatılması için kamuoyu yaratmayı amaçlıyor.

Galimi Çınarlı Derneği'nin çalışmalarını https://www.instagram.com/galimicinarlidernegi/ sayfasından takip edebilirsiniz. (HABER MERKEZİ)