Market rafına Erdoğan'lı etikete 'Cumhurbaşkanına hakaret' gözaltısı

Market raflarına "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" yazılı etiketler basarak sosyal medyada paylaşan Mahir Akkoyun, 'cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Marketlerdeki artan fiyatlara ve enflasyona dikkat çekmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının da olduğu çıkartmalar hazırlayan bir grubun raflara yapıştırdıkları çıkartmaları sosyal medyada paylaşması gündem oldu.

'Gençlik Devirecek' isimli bir sosyal medya hesabı açılarak market etiketlerine bazı çıkartmalar yapıştırıldığını gösteren paylaşımlar yapıldı. Çıkartmalarda, "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde", "Bu ürün bizim yüzümüzden pahalı. Oy verirken aklınızda bulunsun" ifadeleri yer aldı.

Çıkartmaları tasarlayan Mahir Akkoyun ise bu sabah İzmir'de gözaltına alındığını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Akkoyun, "Gözaltına alınıyorum. Konak güvenlik şube" dedi.

'CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN GÖZALTINDA'

Akkoyun’un avukatı Berfin Kaya, ANKA'ya yaptığı açıklamada, “Gözaltına alınma sebebi Twitter’da paylaşmış olduğu tasarımlar, bu tasarımlara ilişkin Cumhurbaşkanına hakaretten şu anda gözaltında” dedi.

Kaya, "Mahir bu sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı, gözaltına alınma sebebi Twitter’da paylaşmış olduğu tasarımlar, bu tasarımlara ilişkin Cumhurbaşkanına hakaretten şu anda gözaltında. Savcı mevcutlu istediği için adliyeye geçecek. Mahir’in paylaşımlarında herhangi bir suç yok, Cumhurbaşkanına hakaret suçu oluşmamış durumda ama yine de Mahir şu an gözaltında, birçok kurumdan da insan destek olmaya geldi Mahir’in yanındayız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)