Mardin'de öğretmenlere soruldu: Erdoğan'a geliyor musunuz?

Erdoğan, 17 Aralık’ta 'açılış' için Mardin’e gidecek. Eğitim Sen Mardin Şube Eş Başkanı Mustafa Bozan, okul müdürlerinden mitinge katılacaklar ile katılmayacakların listesini istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17 Aralık’ta 'toplu açılış' törenine katılmak üzere Mardin’e gidecek. Miting öncesi kentteki hazırlıklar sürüyor. Ana yollara barikatlar konulmaya başlandı ve Erdoğan’ın geçeceği yollardaki şerit çizgileri boyandı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye kayyımı Mahmut Demirtaş, ilçe kaymakamları ve AK Partili yöneticiler de mitinge yurttaşların katılımı için çalışmalar yürütüyor. Miting için araçlar tahsis edilirken iş insanları, muhtarlar ve kamu yöneticilerinden mitinge katılacakların listesinin istendiği belirtiliyor.

‘SUÇ İŞLENİYOR’ 

Okul müdürlerinden mitinge katılacaklar ile katılmayacakların listesinin istendiğini söyleyen Eğitim Sen Mardin Şube Eş Başkanı Mustafa Bozan, “Bu da mitinge katılmak istemeyen öğretmenleri tedirgin ediyor” dedi.

İl ve ilçe milli eğitim müdürlerinin okul müdürlerini aradığını ve mesajlar yazdığını belirten Bozan, “Bir siyasi partinin genel başkanının düzenlediği mitinge devlet memurlarının katılması 657 sayılı devlet memurları kanununa göre suç teşkil etmektedir” dedi.

Bozan, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı ve AKP genel başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 17 Aralık’ta Mardin’de yapacağı miting için il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin okul müdürlerini arayarak öğretmen görevlendirmelerini istemesi suçtur. Bir siyasi partinin genel başkanının düzenlediği mitinge devlet memurlarının katılması 657 sayılı devlet memurları kanununa göre suç teşkil etmektedir. Bir siyasi partinin yararına faaliyette bulunan Milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri görevlerini kötüye kullanmaktadır. Bütün eğitim emekçileri zorlama veya baskı ile karşılaştığında bizimle iletişime geçmelidir. Okulların siyasi amaçlara ve ranta kurban edilmemesi için mücadelemiz sürecektir. Sendikamız görevini kötüye kullananlarla ilgili gerekli girişimlerde bulunacaktır.”

Bozan, eğitim emekçilerinin yanı sıra diğer kamu görevlilerine de mitinge katılım sağlamaları için kurum yöneticileri tarafından baskı uygulandığını söyledi. (DUVAR)

Etiketler Erdoğan Mardin