Mansur Yavaş: Turgut Altınok aslında Cumhurbaşkanı'nı, hükümeti eleştiriyor

Mansur Yavaş, rakibi Turgut Altınok'un emeklilere 5 bin lira destek vaadini değerlendirdi: Aslında Cumhurbaşkanı’nı, hükümeti eleştiriyor. Emekliler gerçekten zor durumda. Bunu fark etmesi çok önemli

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde yeniden aday gösterdiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Atatürk Orman Çiftliği Dijital Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret etti. 

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin emeklilere yaptığı yardım ile ilgili olarak AK Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un "arttıracağız" açıklamasının anımsatılması üzerine Yavaş, "Hükümetin daha fazla vermesini beklerim. Buradan şu anlam çıkıyor. Emeklilerin gerçekten çok zor durumda ve darda oldukları anlaşılıyor. Bizim zaten belediye olarak felsefemiz; sadece emekliler değil, darda olan kim varsa anında yanında olma hedefimiz var. Sosyal devlet, sosyal belediye olmanın gereğini yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

'BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞU İLÇEDE 50 BİN KİŞİDEN 2 BİN KÜSURUNA YARDIM ETMİŞ'

Belediye bütçesinin yaklaşık yüzde 12'sini sosyal desteklere ayırdıklarını söyleyen Yavaş, "Tabii bunu hiç belediye başkanlığı yapmamış birisi dese, 'Biz de şu kadar vereceğiz' diye belki dersiniz ki vadediyor. Ama bütçesinin çok küçük bir kısmı, Keçiören Belediyesi’nde sosyal desteklere ayrılmış. 10 milyon lira civarında bir bütçe ayrılmasına rağmen bu bütçenin de tamamını kullanmayıp, yüzde 30’unu kullanmış. Bu, bir belediye başkanının kente bakış açısıdır. Halbuki Keçiören’de biz 50 bine yakın insana destek oluyoruz. Kendi ilçesinde 50 bin kadar desteğe ihtiyacı olan insan varken bu kadar bütçeyi küçük ayırıp sadece 2 bin küsur kişiye yardım yapılması, bütçenin tamamen kullanılmaması dahi, şehirde yaşayan destek isteyen ailelere bakışını göstermesi açısından çok önemli" dedi.

'O DA CEBİNDEN VERMEYECEK'

Turgut Altınok’un, "Ankara Büyükşehir Belediyesi cebinden vermiyor bu parayı, vatandaşın parasını yine vatandaşa veriyor" yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Mansur Yavaş, şunları söyledi:

"Evet. O da cebinden vermeyecek. Ama mesele Ankara halkından aldığınız parayı, yurt dışından bitki getirerek; Hans’a, Geoerge’a da verebilirsiniz. Ankara halkından aldığınızı boş projelere de yatırabilirsiniz. Bizim önceliğimiz vatandaş. Vatandaşın eğitimi, huzuru, vatandaşın konfor içinde yaşaması… Bu nedenle belediye otobüslerimizde sübvanse yapıyoruz, suyu ucuz veriyoruz. Eski dönemlerle kıyaslandığı zaman bu ortaya çıkacaktır."

 

"Ankara halkının tertemiz paralarını boşa götürmeden gerçek ihtiyaçlar doğrultusunda harcıyoruz" diyen Yavaş, "Keşke devlet de öyle yapsa, belediyeler de öyle yapsa. Bir sürü aday birdenbire çorba vereceğiz demeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi yıllardır veriyor. Hatta bazı kesimler tarafından alay konusu oluyoruz. Demek ki doğru işler yapıyoruz ki diğer adaylar da bizim yaptıklarımızı 'yapacağız' demeye başlıyorlar. Buna öncülük yapmak çok güzel. Söylemiştim, 'Gerçek belediyeciliği öğreteceğiz' diye. Gerçek belediyecilik budur. Daha bizden öğrenecekleri çok şey var. Aslında Cumhurbaşkanı’nı eleştiriyor. Hükümeti eleştiriyor. Bu anlam çıkıyor. Gerçekten zor durumdalar. Bunu kendisinin fark etmiş olması da çok önemli ama inşallah hükümet de bir an önce fark eder. Özellikle emekliler bütün hayatını çalışarak ileri yaşa gelmiş insanlar. Bunların birçoğu ikinci bir iş zaten yapamıyor. Türkiye’deki bütün emeklilerin durumu malum" şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)