'Manson' cinayetlerinin işlendiği malikanenin kapısı açık artırmaya çıkarıldı

'Manson Ailesi' tarikatının, 9 Ağustos 1969'da oyuncu Sharon Tate ile beraber dört kişiyi katlettiği evin kapısı açık artırmaya çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en çok tanınan seri katillerinden Charles Manson’ın lideri olduğu 'Manson Ailesi' tarikatının, oyuncu Sharon Tate ile beraber dört kişiyi katlettiği evin kapısı açık artırmaya çıkarıldı. 9 Ağustos 1969'da Manson tarikatının öldürdüğü Sharon Tate'in kanı da, Hollywood'da yer alan malikanenin kapısında sürülmüştü.

Müzayede evi, kapının 2 bin ila 4 bin dolar arasında bir fiyata satılmasını bekliyordu ancak teklifler 25 bin dolara kadar yükseldi. Korkunç cinayetin 1969'da işlenmesinden bir süre sonra bina yıkılmıştı. Daha sonra yerine inşa edilen ve 'The Cielo' olarak bilinen malikane de, geçtiğimiz yıl 85 milyon dolara satışa çıkarılmıştı.

Manson ve takipçileri, Ağustos 1969'da ırklar arası savaş başlatmak için iki gecede yedi kişiyi vurarak ve bıçaklayarak öldürmüştü. Manson ve üç kadın suç ortağı cinayetler nedeniyle ölüm cezası aldı. Ancak California'da ölüm cezası geçici olarak yasaklanınca 1972'de cezaları ömür boyu hapse çevrildi. Dünyanın en çok tanınan seri katillerinden olan Charles Manson 2017 yılında 83 yaşındayken cezaevinde öldü. Manson, her ne kadar cinayetler gerçekleşirken orada bulunmasa da 1971'de 7 cinayetten idama mahkum edildi. Manson çok sayıdaki takipçisini İsa Peygamber'in reenkarnasyonu olduğuna inandırmıştı. (DIŞ HABERLER)