Manchester United'da yeni teknik direktör Rangnick

Yıllardır şampiyonluğa ulaşamayan Manchester United'da takımı sezon sonuna kadar Ralf Rangnick yönetecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'da Ole Gunnar Solskjaer'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna Almanyalı teknik adam Ralf Rangnick getirildi. Rangnick, sezon sonundan sonra kulüpte 2 yıl danışmanlık yapacak.

Tecrübeli teknik direktörle sezon sonuna kadar anlaşmaya varan kulübün sitesinde demeçlerine yer verilen Manchester United futbol direktörü John Murtough şunları söyledi: “Ralf, Avrupa futbolunun en saygın koçlarından ve yenilikçilerinden biridir. Yönetim ve koçluk alanındaki neredeyse kırk yıllık deneyiminden getireceği paha biçilmez liderlik ve teknik becerileri yansıtan bir numaralı geçici yönetici adayımızdı. Kulüpteki herkes, önümüzdeki sezon boyunca onunla birlikte çalışmayı ve ardından iki yıl daha danışman rolünde çalışmayı dört gözle bekliyor."

Sitede Rangnick'in görüşleri ise şöyle aktarıldı: "Manchester United'a katıldığım için heyecanlıyım ve bu sezonu kulüp için başarılı bir sezon haline getirmeye odaklandım.

Takım yeteneklerle dolu ve harika bir gençlik ve deneyim dengesine sahip. Önümüzdeki altı ay boyunca tüm çabalarım, bu oyuncuların hem bireysel olarak hem de en önemlisi takım olarak potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için olacak.

Bunun da ötesinde, kulübün uzun vadeli hedeflerini danışmanlık temelinde desteklemek için sabırsızlanıyorum.”

MOSKOVA'DA ÇALIŞIYORDU

63 yaşındaki teknik adam daha önce Hoffenheim, Schalke, Leipzig gibi kulüpleri çalıştırdı ve danışmanlık yaptı. Rangnick en son Lokomotiv Moskova'da spor ve iletişim bölümünden sorumluydu.

Manchester United, Premier Lig'de 13. hafta sonrasında 18 puanla lider Chelsea'nin 12 puan gerisinde 8. sırada yer alıyor.
Premier Lig'in 12. haftasında Watford'a deplasmanda 4-1 mağlup olduktan sonra Manchester United'da Ole Gunnar Solskjaer dönemi sona ermişti.
(HABER MERKEZİ)