Manchester United'da Solskjaer dönemi sona erdi

Başarısız sonuçların ardından eleştirilerin hedefi olan Solskjaer'in Manchester United'daki görevine son verildi. Takımı Michael Carrick idare edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'da teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer'in görevine son verildi. Solskjaer yönetimindeki takım lige iyi başlamış fakat son haftalarda aldığı kötü sonuçların ardından şampiyonluk iddiasını kaybetmişti. 'Kırmızı şeytanlar' dün ligde Watford'a 4-1 yenildi.

Kulüpten yapılan açıklamada "Ole, Manchester United'da her zaman bir efsane olacak ve bu zor kararı aldığımız için üzgünüz. Son birkaç hafta hayal kırıklığı yaratsa da, uzun vadeli başarının temellerini yeniden inşa etmek için son üç yılda yaptığı tüm çalışmaları gölgelememeli" denildi.

Takımı geçici olarak eski futbolculardan Michael Carrick idare edecek. Kulübün sezon sonuna geçici bir menajer bulmaya çalıştığı belirtildi. 

SOLSKJAER'İN UNITED KARNESİ

48 yaşındaki Norveçli teknik direktör, Manchester ekibine 1996'da, 23 yaşında futbolcu olarak katıldı. 11 yıl United forması giyen Solskjaer, futbolu 2007'de bu kulüpte bıraktı. 

Daha sonra kulübün teknik ekibinde çeşitli görevlerde bulunan Solskjaer, Mart 2019'da teknik direktör görevine getirildi. Solskjaer, kulüpteki 149 maçta 78 galibiyet, 33 beraberlik ve 38 yenilgi aldı fakat hiçbir kupa kazanma başarısı gösteremedi. (HABER MERKEZİ) ,