Depremden 33 saat sonra bir kişi enkazdan yaralı olarak çıkarıldı

İzmir'deki depremden 33 saat sonra, Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından bir kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de dün yaşanan depremin ardından Bayraklı ilçesine bağlı Manavkuyu Mahallesi'nde enkaz çalışmalarında güvenlik önlemleri artırıldı, çevredekiler bariyerlerin arkasında bekletiliyor. Çevik kuvvet polisleri de ambulansın etrafını çevirdi.

Dinlemeler sonucunda birinci kattan gelen ses üzerine arama ve kurtarma ekipleri bir kız çocuğuna ulaştı ve çocuğun bulunduğu yerdeki enkaz kaldırılıyor.

Rıza Bey Apartmanı enkazının bulunduğu alana polis eşliğinde aparmanda oturan iki aile getirildi.

Arama ve kurtarma ekibi tarafından ailelere bilgi verildi.

Bunun yanı sıra birinci katta ulaşılan çocuğun olduğu yere güvenli geçiş sağlamak için tahta direkler çakılmaya başlandı.

Enkazda iletişim kurulan çocuğu arama kurtarma çalışmaları devam ederken binanin üst kısmından bir ses daha duyuldu ve enkazın sol tarafında çalışmalar başlatıldı.

ERDOĞAN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Koordanisyon Merkezi'ndeki açıklamasını ardından Rıza Bey Apartmanı enkazındaki çalışmaları izledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan enkaz alanına gelmeden önce, sarı basın kartı bulunmayan gazeteciler polis tarafından alanın dışına çıkarıldı. Erdoğan ve gazeteciler arasına 10 metrelik barikat kuruldu.

Erdoğan çalışmalar hakkında arama kurtarma ekipleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan bilgi aldıktan sonra alandan ayrıldı. 

İzmir'de enkazdan yaşadığı değerlendirmesiyle çıkarılan kişinin hayatını kaybettiği belirlendi

Depremden 30 saat sonra enkazdan bir kadın çıkarıldı. Ambulansa taşınan kadının hayatını kaybettiği belirlendi. 

İlerleyen saatlerde ise bir kişi yaralı olarak enkazdan çıkarıldı. 33 saat sonra enkazdan çıkarılan ve isminin Ahmet olduğu öğrenilen kişi, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. (DUVAR-AA)