Malatya'da HES kodlu anahtarlık dağıtıldı: 'İşleri kolaylaştırıyor'

Battalgazi Belediyesi, kurduğu stantla HES kodu yerleştirilebilen anahtarlıkları dağıttı. Malatyalılar uygulamanın kolaylaştırıcı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, Hayat Eve Sığar (HES) kodlu anahtarlıklar dağıttı. Birçok noktada HES kodunu görevlilere okutmak zorunda kalanların işini kolaylaştırmak ve yoğunlukların önüne geçmek için Tarihi Yeni Cami önüne dağıtım noktası kuruldu.

Kurulan bilgisayarlarla HES kodları, karekod haline getirilerek anahtarlıklara yerleştirilip isteyen kişilere ücretsiz teslim ediliyor.

73 yaşındaki Battal Korkmaz, anahtarlığı kullanmanın rahat olacağını belirterek, "Cebimizde HES kodumuzu yazdırdığımız kağıdı bulmak, okutmak zaman alıyordu. 73 yaşındayım ve gözüm zaten yeteri kadar görmüyor. Anahtarlıkla bu tür işlemler kolay olur. Anahtarlığı gösterir rahatça geçeriz" dedi.

Belediye Başkanı Osman Güder, HES kodlu anahtarlığın güzel bir uygulama olacağını dile getirerek, "Bazen telefonun şarjı bitiyor, akılda tutmak da zor. Hazır barkod olması görevlinin de işini kolaylaştırmasını sağlıyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edelim. İnşallah bu hastalıktan en kısa sürede kurtuluruz" dedi. (AA)

Etiketler hes kodu anahtarlık