Malatya'da 5,6 büyüklüğünde deprem: 1 ölü, 69 yaralı

Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD Başkanı Sezer, depremde 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin yaralandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Çevre illerde de hissedilen deprem, 6,96 kilometre derinlikte gerçekleşti. 

AFAD Başkanı Sezer, depremde 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin yaralandığını açıkladı.

 


BABA İLE KIZI KURTARILDI

Habertürk'e konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bazı binaların yıkıldığı bilgisi aldık. Ekipleri yönlendirdik” ifadelerini kullandı. Çınar, bir baba ile kızının çöken 4 katlı bir binanın enkazı altında olduğunu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Arama kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda Aziz Deliktaş ve kızı Şeyma Deliktaş kurtarıldı.

Aziz ve Şeyma Deliktaş'ın evlerine eşya almak için girdikleri öğrenildi. 

AFAD: 32 KİŞİ ENKAZDAN KURTARILDI 

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.04'te meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde, 32 kişinin enkazdan kurtarıldığını, 2 binada arama kurtarma çalışmasının devam ettiğini bildirdi.

Son deprem nedeniyle 29 binanın yıkıldığını aktaran Sezer, arama kurtarma çalışmalarında 657 kişinin görev aldığını ifade etti.

Depremde 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 110 kişinin yaralandığını söyleyen Yunus Sezer, 32 kişinin enkazdan kurtarıldığını, 2 binada arama kurtarma çalışmasının devam ettiğini kaydetti.

AFAD Başkanı Sezer, hasarlı binalara girilmemesi ve eşya alınmaması konusunda uyarı yaptıklarını hatırlatarak, "Afet bölgesindeki tüm vatandaşlarımızın telefonlarına bildirimde bulunduk, daha önce de bulunmuştuk. Sürekli artçı sarsıntılar meydana gelmekte, hasar alan binalarımızın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalınmaktadır" diye konuştu.

Yunus Sezer, vatandaşların can güvenliği için, hasar gören binalardan kesinlikle uzak durmaları gerektiğini yineledi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler deprem malatya