Malatya'da 5 katlı bina çöktü

Malatya'da 5 katlı bir bina çöktü. Malatya Valisi Hulusi Şahin enkaz altında kimsenin olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremler sırasında Malatya’da ağır hasar alan 6 katlı bir bina bugün çöktü. Çökme anında içerde birilerinin bulunabileceği ihtimali üzerine enkazda arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Malatya’nın Mustafapaşa Mahallesi’nde bulunan ve Maraş merkezli depremler sırasında ağır hasarlı 6 katlı bir bina, bugün saat 16:00 sıralarında çöktü. AFAD ekipleri, enkazda arama-kurtarma çalışması başlattı.

AFAD, “Malatya ilimizde ağır hasarlı 6 katlı bir binanın yıkıldığı bilgisi alınmış olup ekiplerimiz hızla bölgeye sevk edilmiştir. Enkazda tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz” açıklamasını yaptı.

ÇALIŞMA SONA ERDİ

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesinde yaşanan depremlerde ağır hasar aldıktan sonra çöken, Zapçıoğlu Caddesi'ndeki Menekşe Apartmanı'nda arama-kurtarma çalışması tamamlandı. Malatya Valisi Hulusi Şahin, binanın bulunduğu alanda inceleme yaptı. Vali Şahin, çöken binanın ağır hasarlı olduğunu, içinde kimsenin bulunmadığını, tedbiren dinleme ve arama yapıldığını söyledi. 

Geçen günlerde de Urfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde, depremlerde ağır hasar alan bir bina çökmüştü. Çökme anında bina yakınında bulunan bir kişi de düşen molozlar nedeniyle ayağından yaralanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler malatya bina