Malatya Çevre Platformu maden şirketinden para aldı iddiasına yalanlama

Malatya’nın Arguvan ilçesinde yapılacak olan maden ocağı tesisinin sondaj çalışmaları devam ederken Malatya Çevre Platformu sözcülerinin maden şirketiyle görüşüp para aldığı iddia edildi.

Arguvan halkının maden ocağına karşı yaptığı daha önceki eylemlerden bir kare.
Google Haberlere Abone ol

MALATYA – Malatya’nın Arguvan ilçesinde maden ocağı için sondaj çalışmaları devam ederken Malatya Çevre Platformu üyelerinin maden şirketiyle görüştüğü ve şirketten para aldığı ileri sürüldü.

‘ALGI YARATILMAK İSTENİYOR’

Vahşi madenciliğe başından beri karşı olduklarını ifade eden Malatya Çevre Platformu Sözcüsü Halit Seyfi Yücel, iddialarla ilgili 'isimleri kullanılarak algı yaratılmak istendiğini' belirtti. 

Halit Seyfi Yücel

Yücel, “Ne ben ne de platformda görev alan arkadaşlarım, hiçbir maden şirketi yetkilisiyle görüşmedi. Bizim temsilcimiz olduğu yalanıyla gidip şirketlerle görüşen ve bizi karalamak, algı yaratmak isteyen kişileri biz çok iyi biliyoruz. Ancak bunlara müsaade etmeyeceğiz. Arguvan’daki gençlere şirket iş teklifinde bulunmuş olabilir. Tüm şirketlerin göz boyamak için yaptıkları bir politika bu. Ama böyle bir duruma platform olarak önayak olmadık, olmayız.” dedi.

‘ARGUVAN’DA KİMSE 1 KURUŞ PARA ALMADI’

İddialarda adı geçen Çevre Platformu Arguvan Sözcüsü Barış Gönül ise söylenenleri kesin bir dille yalanlayarak, “Arguvan’ın iki

Barış Gönül

sözcüsünden biri benim. Maden şirketi yetkililerinden kimseyle görüşmedik. Arguvan dernekleri var İstanbul merkezli olan. O derneklerden birinde başkanlık yapan şahsın, kendisini platform üyesi olarak tanıtıp ya sondaj çalışması yapan kişilerle ya da şirketteki isimlerle görüştüğünü duyduk. Fakat Malatya Çevre Platformu ve şahsımla kesinlikle ilgisi yok. İsmimizin kullanılmasına müsaade etmeyiz. Arguvanlılar para için toprağından vazgeçmez. Kimse 1 kuruş para almadı. Üstelik biz ilçedeki gençlere her fırsatta madenin doğaya vereceği zararı anlatıyoruz. Onlar da bizi destekliyor. Tabi ki tesiste çalışan gençler oldu ama ihtiyacı olana çalışma diyemeyiz” şeklinde konuştu.

‘MADEN ŞİRKETLERİ AYAK OYUNLARINA BAŞLADI’

Konuyla ilgili Malatya Çevre Platformu Türkiye Koordinasyon Üyeleri de Arguvan’da vahşi madenciliğe karşı olduklarını ifade eden yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada iddialarla ilgili olarak “Ben Çevre Platformu sözcüsüyüm diyerek madencilere garanti verdiği söylenen köy derneği başkanının (bu görüşmenin doğru olup olmadığını da adı geçen o köy derneği başkanı açıklayabilir) Malatya Çevre Platformu ile yakından uzaktan hiçbir ilgisi de yoktur. Bütün bunlar yöre halkının ve çevrecilerin mücadelesini kırmaya, halkı ve duyarlı kamuoyunu yanıltmaya yönelik kullanılan yalan, yanlış söylemlerdir” ifadelerine yer verildi. (DUVAR)