Mahkeme heyetine ‘çete’ diyen Söylemez kardeşlere suç duyurusu

İstanbul 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Halil Falyalı cinayeti davasında yargılanan Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez ile avukatları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - İstanbul 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Halil Falyalı cinayeti davası sanıkları Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşler ve avukatları Coşkun Atılgan hakkında, mahkeme üyeleriyle ilgili iddiaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu. 

Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın Kıbrıs’ta öldürülmesine ilişkin davanın onuncu duruşması 19 Ocak’ta İstanbul'da görüldü. Çağlayan Adliyesi 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, savunma yapmayan Mehmet Faysal Söylemez ile Mustafa Söylemez, mahkeme heyetinin "çete", olduğunu, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Ankara Emniyet Müdür Servet Yılmaz’ın ise rüşvet aldığını iddia etti.

Mehmet Faysal Söylemez karar duruşmasında, "Doğrudur ortada bir çete vardır, o çetenin adı da 'İstanbul Adliyesi Çetesi'dir. Çete reisi Şaban Yılmaz’dır. Çete reisinin yardımcıları, Başsavcı Vekili İbrahim Bozkurt ve mahkeme başkanı Hakim Hakan Özer’dir. Çete üyeleri, Savcı Serdal Sarıdağ, savcı Ahmet Baba, Mahkeme heyeti üyeleri ve Münevver Nur Çelik Akçay ve Şaziye Burcu Koşan’dır. Erhan Kanioğlu, çete reisine parayı veren rüşvete aracılık eden kişidir. Ulvi Umutlu, rüşvete aracılık eden çete üyesidir. Yukarıda belirttiğim çete, Kıbrıs'taki uyuşturucu tüccarlarından, kumarcılardan, kara paracılardan, şantajcılardan para alarak tetikçilik yapmakta ve beni infaz etmeye çalışmaktadırlar. Silah olarak da devletin adalet dağıtılması için giydirdiği cübbeleri kullanmaktadırlar. Kıbrıs'taki kumarcı, kara para aklayıcı, şantajcı uyuşturucu tüccarları kriminal camiadan bulamadıkları tetikçileri maalesef Çağlayan Adliyesi'nde hakim ve savcılardan elde etmişlerdir. Bunları çete olarak itham etmiş olmam birileri tarafından yadırganabilir" ifadelerini kullandı.

Mehmet Faysal Söylemez ayrıca, "Beni gözaltına aldırma talimatını veren 'soysuz' daha sonra kokainci, kumarcı, kara paracı, şantajcı Hüsnü Falyalı'dan milyon dolar almıştır; parayı Hüsnü Falyalı'dan alıp 'soysuz Süleyman'a getiren kurye kişi eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'dır. Bunu ben dahil herkes bilmektedir" dedi.

‘SİZ CELLATSINIZ’

Mustafa Söylemez ise mahkeme heyetine, "Siz yargıç değilsiniz. Siz tetikçisiniz. Siz cellatsınız. Ben sizin suratınıza da tükürmem çünkü tükürüğüm daha değerli" ifadelerini kullandı.

'BU TİYATRONUN BİR PARÇASI OLMAYACAĞIM'

Sanıkların avukatı Coşkun Atılgan ise savunma yapmayacağını belirterek, “Ben bu tiyatronun bir parçası olmayacağım. Siz delilleri karartansınız. Ben çıkacağım. Siz yargı değilsiniz. Türk yargısı bunun hesabını sorar. Adliye gelen çantaları merak etmiyor musunuz? Savunma yapmadan ayrılıyorum. Bu verilen karar, verilen görevdir. Hakimlere sesleniyorum. Yapmayın. Sizi kimse kurtaramaz. Yargıç üyelerine söylüyorum. Taraf olmayın" diye konuştu. 

MAHKEMEDEN SUÇ DUYURUSU

İstanbul Çağlayan 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, 30 Ocak’ta Söylemez kardeşler ve avukatları Atılgan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Mahkeme, dilekçesinde şunları yazdı: "Tasarlayarak öldürme, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçlamasıyla yargılanan Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez ile avukat Coşkun Atılgan hakkında, mahkeme başkanı, üyelerine ve kamu görevlilerine yönelik iftira oluşturabilecek nitelikte savunma hakkı olarak görülmeyecek sözler sarf etmişler. Mahkememiz suç duyurusunda bulunmasına karar vermiştir.”