Mahir Ünal 'Türkçemle gurur duyuyorum' dedi, Kılıçdaroğlu ve Akşener'i hedef aldı

'Cumhuriyet düşünme setlerimizi yok etti' sözleri tepki çeken Ünal "Gerekli açıklamaları yapmama rağmen Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun hakaret ve nefret içeren iftiralarını şiddetle reddediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Cumhuriyet; lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözleri tepki çeken AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajının ardından bu defa da kendisini eleştiren CHP ve İYİ Parti liderlerini hedef aldı. 

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı "Türkiye Yüzyılı" lansmanı ile Togg'un banttan çıkış törenini anan Ünal, "Her biri Cumhuriyetimizi yüceltme idealinin yapı taşı olan bu etkinlikler esnasında, şahsımla ilgili bir açıklama yapmayı uygun bulmadığım için sustum" ifadesini kullandı: 

'CUMHURİYET DÜŞMANI OLMAK BENCE...'

"21 Ekim'de Kahramanmaraş Kitap Fuarı'ndaki bir kültürel etkinlikte yaptığım konuşmama ilişkin dile getirilen her fikir ve siyasi eleştiri kabulümdür. Fakat gerekli açıklamalarda bulunmama rağmen Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun açık hakaret, düşmanlık ve nefret içeren iftiralarını şiddetle reddediyorum. Tarihte 16 devlet kurmuş bir millete mensubiyetim ve ses bayrağım Türkçemle gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yüceltme idealini kendisine ilke edinmiş bir kişi olarak kendimi, Cumhuriyetin fikri hür irfanı hür bir evladı olarak görüyorum. Cumhuriyet düşmanı olmak bence, Cumhuriyeti 'donmuş bir göl zannetmekle' mümkündür. Oysa Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı Cumhuriyeti 'her dem kendini yenileyen coşkun bir nehir' olarak ele almak gerekir." (HABER MERKEZİ)