Mahir Akkoyun adliyeye sevk edildi: 'Muhalefete gözdağı verilmek isteniyor'

İzmir'de gözaltına alınan tasarımcı Mahir Akkoyun adliyeye sevk edildi. Adliye önünde Akkoyun'a destek için sivil toplum kuruluşu temsilcileri toplandı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Market raflarına yapıştırılan "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" yazılı etiketleri tasarladığı için "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla bu sabah İzmir'de gözaltına alınan Mahir Akkoyun, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık tarafından Akkoyun'un ifadesi alınacağı öğrenilirken, adliye önünde bir araya gelen çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ise basın açıklaması düzenledi.

“Mahir Akkoyun serbest bırakılsın” yazılı pankart taşınan açıklamada, sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganı atıldı. Tüm muhalefete gözdağı verilmek istendiğini vurgulanan açıklamada, “14 Mayıs seçimlerine günler kala tasarımcı Mahir Akkoyun'un gözaltına alınması tüm muhalefete gözdağıdır. Mahir ile dayanışmak bugün en temel görevdir. Bizler bir kez daha yineliyoruz. Eğer bu ülkede yoksulluk varsa, rant varsa geleceksizlik varsa bunun sebebi AKP iktidarı ve cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Gözaltılar, baskılar bizi yıldıramadı yıldıramayacak. Mahir Akkoyun serbest bırakılsın” denildi.