Mahfi Eğilmez: TÜİK'in bağımsızlığı, Merkez Bankası'nınki kadar önemli

Ekonomist Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "TÜİK'in devletten tamamen ayrı, bağımsız bir yapıya kavuşturulması Merkez Bankası bağımsızlığı kadar önemlidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomist Mahfi Eğilmez, Twitter hesabı üzerinden yaptığı, "İstanbul Ticaret Odası (İTO), TÜİK ve ENAG'ın enflasyon oranlarından hangisi sizce doğru?"anketinin sonuçlarını paylaştı.

23 bin 168 oy kullanılan anketin sonucuna göre katılımcıların yüzde 85'i ENAG'ın verilerinin doğru olduğuna yönelik görüş bildirirken, yüzde 10,7'si İTO, yüzde 4,3'ü ise TÜİK lehine görüş bildirdi.

Eğilmez anket sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede "TÜİK'in devletten tamamen ayrı, bağımsız bir yapıya kavuşturulması Merkez Bankası bağımsızlığı kadar önemlidir. Doğru ve güvenilir veri üretimi, gerçeklerin görülmesinin ve doğru politikaların uygulanmasının ilk ve en önemli koşuludur" ifadelerini kullandı.

Bugün açıklanan mayıs enflasyonu TÜİK'e göre yıllık yüzde 73,5, ENAG'a göre yüzde 160,7 olarak hesaplanmıştı. (HABER MERKEZİ)