Maduro Cidde'de Prens Selman'la görüştü: 'İşbirliğini gözden geçirdik'

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Türkiye'den sonra Suudi Arabistan'a giderek Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve başlama törenine katıldıktan sonra Suudi Arabistan'ı ziyaret etti. Maduro'yu Cidde kentindeki havalimanında Mekke Vali Yardımcısı Prens Badr bin Sultan karşıladı. 

Reuters'ın haberine göre, Suudi Arabistan devlet haber ajansı SPA, Maduro'nun ziyaretinin sebebini açıklamadı. Fakat ziyaret, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın diplomatik temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gitmesinden bir gün sonra gerçekleşti. 

'ÇOK VERİMLİ VE ÜRETKEN BİR GÖRÜŞME OLDU'

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Suudi Arabistan'a düzenlediği ziyaret kapsamında Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile Cidde'deki Selam Sarayı'nda bir araya geldi. İki lider görüşmede, ikili ilişkiler, ilişkileri geliştirmenin yolları ve ortak öneme sahip çeşitli konuları değerlendirdi. Görüşmeye Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile iki ülkeden çok sayıda bakan da eşlik etti.

Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından fotoğraf ve kısa bir açıklama yayınlayan Nicolas Maduro, "Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman Bin Abdulaziz El Saud ile işbirliği haritamızı gözden geçirdiğimiz ve her iki ülkenin de yararına farklı stratejik alanlarda tamamlayıcı çalışmaları ilerletme taahhüdümüzü yinelediğimiz çok verimli ve üretken bir görüşme gerçekleştirdim" ifadelerini kullandı.

Nicolas Maduro'nun ziyareti, Suudi Arabistan'ın İran ve Suriye ile ilişkilerini normalleştirme adımlarının olduğu, Çin ve Rusya ile işbirliğinin güçlendirildiği bir dönemde yapıldı. ABD Başkanı Joe Biden da göreve geldikten sonra Venezuela'ya yönelik yaptırımları gevşetme yoluna gitmişti. ABD, Venezuela'da özgür seçimlerin yapılması durumunda yaptırımların gevşetilebileceğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)