Madene patlayıcı kullanarak girdiler: Silahlı saldırıda 9 ölü

Peru'da maden ocağına patlayıcı kullanarak giren silahlı saldırganlar, 9 kişiyi öldürdü. Polis, "Saldırganlar 'La Gota del Norte' adlı suç örgütünün üyeleri" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Peru'da Poderosa şirketine ait madene düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, silahlı saldırıda en az 15 kişinin yaralandığını bildirdi. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, silahlı saldırganların madene baskın düzenlediği ve insanları rehin aldığı belirtildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, polisin 'durumu kontrol altına aldığı', yedi kişinin tutuklandığı ve silahlara el konulduğu aktarıldı.

Bakanlık, saldırganların maden ocağına patlayıcı kullanarak girdiğini, şirketin iç güvenlik personeliyle 'şiddetli bir şekilde karşı karşıya geldiğini' ve dört kişiyi rehin aldığını açıkladı.
Polis yetkilisi Fernando Reategui, "Saldırganlar yasadışı madencilik, gasp ve suikastlarla bilinen 'La Gota del Norte' adlı bir suç örgütünün üyeleridir" dedi.

'GÜVENLİĞİN GİDEREK ZAYIFLAMASININ BİR SONUCU'

Maden şirketinin açıklamasında ise, "Bu, muhtelif bir olay. Olanlar, bölgedeki güvenlik koşullarının giderek zayıflamasının bir sonucu" ifadelerine yer verildi. Peru Ulusal Madencilik, Petrol ve Enerji Derneği saldırıyı kınayarak, hükümeti yasadışı madencilerin kurtarılmış bölgeler kurmak ve yerel nüfusu şiddet yoluyla boyun eğdirmek istediği bölgede düzeni yeniden tesis etmek için önlem almaya çağırdı. (DIŞ HABERLER)