Macron için Elysee Sarayı’nda yemin töreni

Fransa'da ikinci kez cumhurbaşkanı seçilen Macron için Elysee Sarayı'nda yemin tören düzenlendi. Macron, burada yaptığı konuşmada, ülkenin geleceği için “yeni bir yöntem” ihtiyacına vurgu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da geçen ay düzenlenen seçimlerde cumhurbaşkanlığına yeniden seçilen Emmanuel Macron, bugün Elysee Sarayı'nda düzenlenen törende yemin ederek, ülkeyi gelecek beş yıl boyunca “yeni bir yöntemle” yönetmek istediğini belirtti.  Reuters'ın haberine göre, Macron, ikinci döneminde “yeni” bir sayfa açacağını söyleyip, “Hep birlikte, eski yorulmuş gelenek ve adetlerden çok farklı olacak yeni bir yöntem geliştirmeliyiz. Bu yöntemin üstüne yeni, verimli, sosyal ve ekolojik bir anlaşma kurmalıyız” dedi. 

TÖRENE 500 KİŞİ KATILDI 

Macron, konuşması sırasında ayrıca Rusya'nın Ukrayna işgali ve çevre sorunlarının dünya üzerindeki tehditlerine de değindi. Törene, Macron'un ailesi ve yakın çevresinin yanı sıra, eski Fransa Cumhurbaşkanları Nicolas Sarkozy ve Francois Hollande'ın da aralarında olduğu çok sayıda siyasetçi dahil yaklaşık 500 kişi katıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Macron'a olan desteğini açıkça ilan eden Hollande, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Fransa'nın artık “dünün yöntemleri” ile yönetilmeyeceğini söyledi.

MACRON, PAZARTESİ GÜNÜ AVRUPA PARLAMENTOSU'NA GİDECEK 

Macron pazartesi günü “Avrupa Günü” nedeniyle düzenlenen organizasyonlar kapsamında, Strasbourg şehrindeki Avrupa Parlamentosu'nu ziyaret edecek. Aynı gün, Berlin'e giderek Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşecek.

İkinci dönemine resmi olarak 13 Mayıs'ın akşamında başlayacak olan Macron, geçen ay yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oyların yüzde 58.5'ini alarak aşırı sağcı rakibi Marine Le Pen'i yenmişti. (DIŞ HABERLER)