Macron: Hamas'ın tamamen yok edilebileceğine inanan var mı?

İsrail'İin nihai amacını daha açık şekilde tanımlaması gerektiğini söyleyen Macron, Hamas'ın 'tamamen yok edilmesi' hedefinin 10 yıllın bir savaş anlamına geleceğini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in 'Hamas'ı yok etme hedefini' sorgulayarak İsrail'in hedefinin 'açık şekilde tanımlanması gerektiğini' dile getirdi. Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı'na (COP28) katılan Macron, düzenlediği basın toplantısında "İsrail yönetiminin hedeflerini ve nihai amacını daha açık şekilde tanımlaması gereken dönemdeyiz. Hamas'ın tamamen yok edilmesinin mümkün olduğuna inanan kimse var mı? Eğer (hedef) böyleyse savaş 10 yıl sürer" dedi.

'BÜTÜN HAYATLAR EŞİTTİR'

AA'nın aktardığına göre, "İsrail için Filistinlilerin hayatı pahasına elde edilecek bir güvenliğin kalıcı olmayacağını" vurgulayan Macron, İsrail'in kendisini savunma hakkının bulunduğunu fakat bunun uluslararası hukuk çerçevesinde olması ve sivillerin hedef alınmaması gerektiğinin altını çizdi. Macron, "Fransa için cifte standart yoktur, bütün hayatlar eşittir" ifadesini kullandı.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı. İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler israil macron hamas gazze