Lübnan'dan roket fırlatıldı, İsrail topçu ateşiyle karşılık verdi

Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 34 roket fırlatıldı, şarapnel isabet eden 1 İsrailli yaralandı. İsrail ordusu da topçu ateşiyle Lübnan'daki bazı bölgeleri vurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, Lübnan’dan İsrail’e bir dizi roket fırlatıldığını ve ülkenin kuzey bölgelerinde uyarı sirenlerinin devreye girdiğini duyurdu. Saldırının ardından İsrail ordusu da Lübnan'da bazı bölgelere topçularla bombardıman düzenledi. BM taraflara itidal çağrısı yaptı. Akşam saatlerinde ise Lübnan'dan İsrail'i bu kez havan topları atıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan topraklarından İsrail’in kuzeyine bir dizi roket fırlatıldığı belirtildi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun aktardığına göre, İsrail’in kuzeyine 15 roket fırlatıldı ve hava savunma sistemleri devreye sokuldu.

Acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı da saldırılarda şarapnel isabet eden 1 İsraillinin hafif, 1 kişinin de sığınağa kaçarken yaralandığını paylaştı.

İSRAİL ORDUSU, LÜBNAN'I TOPÇU ATIŞIYLA VURDU

İsrail ordusunun da Lübnan'ın güneyini topçu atışıyla vurduğu belirtildi. Lübnan'da Hizbullah'a yakın El Mayaden Televizyonu'nun internet sitesinde, saldırıya ilişkin bir haber yayımlandı.

İsmi açıklanmayan Lübnanlı bir güvenlik kaynağına dayandırılan haberde, İsrail ordusunun güneydeki Sur kentine bağlı Kulile beldesinin etrafını topçu atışlarıyla vurduğu kaydedildi.

Haberde, can kaybı ve yaralanmalara ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

LÜBNAN RESMİ AJANSI: SUR KENTİNDE FÜZE VE TOPÇU SESLERİ DEVAM EDİYOR

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail'in ülkenin güneyine yönelik saldırısına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Haberde, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine bağlı Kulile ve Maaliye beldesinin etrafını ağır topçu atışlarla vurduğu ifade edildi.

Görgü tanıklarına dayandırılan haberde, Sur'un batı bölgesinde fırlatılan katyuşa füzelerinin sesinin duyulduğu belirtildi.

Ayrıca haberde, güneydeki Sur kentinde füze ve topçu atışı seslerinin gelmeye devam ettiği aktarıldı.

HİZBULLAH: MESCİD-İ AKSA'YI VE MÜSLÜMANLARI KORUMAK İÇİN KARŞILIK VERECEĞİZ

İsrail'in Mescidi Aksa'ya yönelik artan saldırılarının ardından Lübnan'daki Hizbullah örgütü tarafından bir yazılı açıklama yapıldı.

İsrail'in Aksa'ya yönelik saldırılarının “şiddetle kınandığı” açıklamada, “Hizbullah'ın, Mescid-i Aksa'yı ile Müslümanları korumak ve düşman İsrail'e karşılık verilmesi hususunda Filistinli halkı ve direniş gruplarının yanında yer alacağı” vurgulandı.

İSRAİL, KUZEYİNDEKİ HAVA SAHASINI SİVİL UÇUŞLARA KAPATTI

İsrail Ordu Radyosu, İsrail makamlarının Lübnan’dan fırlatılan roketlerin ardından ülkenin kuzey bölgelerinde hava sahasını sivil uçuşlara kapatma kararı aldığını duyurdu.

LÜBNAN HÜKÜMETİ: FÜZE ATIŞIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATACAĞIZ

Lübnan hükümeti, ülkenin güneyinden İsrail'e füzeleri atanların tespit edilmesi için soruşturma açacak.

Başkent Beyrut'ta yayın yapan MTV Kanalı, Twitter hesabından hükümetin aldığı karar hakkında bir paylaşımda bulundu.

Haberde, “Lübnan, Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü ile işbirliği içerisinde, füzelerin kim tarafından fırlatıldığını tespit etmek için soruşturma başlatacak” denildi.

Ayrıca LBCI Kanalı da Lübnan ordusunun Katyuşa füzelerinin fırlatıldığı 2 platformu ele geçirdiğini belirtti.

İSRAİL'DE GÜVENLİK KABİNESİ TOPLANIYOR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Lübnan'dan atılan roketler nedeniyle, iki aydır bir araya gelmeyen güvenlik kabinesini toplayacağı belirtildi.

İsrail basınındaki haberlere göre, Netanyahu güvenlik yetkilileriyle gerçekleştireceği görüşmenin ardından, bu gece saatlerinde güvenlik kabinesini toplayacak. 

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI: KİMSE BİZİ SINAMASIN

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Lübnan’dan İsrail’e atılan roketlerin ardından, Twitter hesabından açıklama yaptı.

“İsrail’in güneyden (Gazze Şeridi) ve kuzeyden (Lübnan) gelen roketlerle karşı karşıya” olduğunu belirten Cohen, “Bu bir tesadüf değil. Kimse bizi sınamasın, ülkemizi ve halkımızı savunmak için gerekli tüm önlemleri alacağız” ifadelerini kullandı.

İsrailli Bakan, uluslararası toplumu, İsrail'e yönelik saldırıların sorumluları hakkında net bir açıklama yapmaya davet ettiğini kaydetti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı da saldırıda 34 roket fırlatıldığını belirtti. 

BM: İSRAİL-LÜBNAN SINIRINDAKİ DURUM ÇOK TEHLİKELİ

Lübnan-İsrail sınırında görev yapan Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü (UNIFIL), sınır bölgesindeki mevcut durumun "çok tehlikeli" olduğu uyarısında bulundu.

Lübnan'ın güneyinden İsrail'e yönelik roket fırlatılması ve verilen karşılığın ardından UNIFIL Medya Ofisi'nden yazılı açıklama yapıldı.

"Bugün öğleden sonra Lübnan'ın güneyindeki İsrail'e doğru roketler fırlatıldı" denilen açıklamada, "İsrail ordusu, UNIFIL'e, hava savunma sistemi demir kubbeyi aktif ettiği bilgisini verdi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UNIFIL Komutanı Aroldo Lazaro, "Mavi hattın her iki tarafında da yetkililerle temas halindeyiz. Mevcut durum çok tehlikeli. UNIFIL, taraflara ivedi bir şekilde tansiyonun yükseltilmesinden kaçınılması ve itidal çağrısında bulunuyor" dedi.

İSRAİL ORDUSU: 34 ROKET FIRLATILDI, EN AZ 5'İ TOPRAKLARIMIZA DÜŞTÜ

İsrail, Lübnan’dan düzenlenen saldırıda, 34 roket atıldığını ve bunlardan 25’inin havada imha edildiğini, en az 5’inin ise topraklarına düştüğünü duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan’dan İsrail’in kuzey bölgelerine fırlatılan roketlerle ilgili bilgi paylaşıldı.

Açıklamada ilk belirlemelere göre, Lübnan topraklarından İsrail’in kuzeyindeki Batı Celile bölgesine 34 roket atıldığı, bunlardan 25’inin İsrail hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği, en az 5 roketin ise İsrail topraklarına düştüğü ifade edildi.

Diğer 4 roketin konumunun araştırıldığı ve saldırıların düzenlediği Batı Celile bölgesinde uyarı sirenlerinin devreye girdiği aktarılan açıklamada, olaya ilişkin daha fazla ayrıntının ilerleyen zamanda paylaşılacağı belirtildi.

JERUSALEM POST: GAZZE'DEN DE 2 ROKET FIRLATILDI

Öte yandan, The Jerusalem Post gazetesi, Gazze Şeridi'nden de İsrail'e iki roket fırlatıldığını yazdı.

Roketlerin İsrail topraklarına düşüp düşmediği konusunda bilgi paylaşılmazken, Gazze sınırı yakınındaki İsrail yerleşim birimlerinde uyarı sirenlerinin devreye girdiği aktarıldı.

İSRAİL'E HAVAN SALDIRISI

Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine gün içinde atılan onlarca roketin ardından bu kez akşam saatlerinde de 3 havan mermisinin atıldı

İsrail'den Kanal12'nin haberine göre, Lübnan'ın güneyinden atılan üç havan mermisi kuzeydeki Metulla beldesindeki açık araziye düştü ve olayda yaralanan olmadı.

İsrail Ordu Sözcülüğü de, Lübnan sınırından havan mermisi atıldığı yönünde haber aldıklarını, bölgede yaptıkları araştırmanın sonunda olayı doğruladıklarını açıkladı. (HABER MERKEZİ)