Lübnan-İsrail sınırında saldırılar: 1 Hizbullah mensubu öldü

Hizbullah, İsrail ordusuyla karşılıklı saldırıların 30 gündür aralıklarla devam ettiği Lübnan sınırında bir mensubunun daha öldürüldüğünü duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu ve Lübnan Hizbullahı arasında 8 Ekim'den bu yana devam eden karşılıklı saldırılarda bir Hizbullah mensubunun daha öldürüldüğü açıklandı. 

AA'nın haberine göre, Hizbullah, Lübnan'ın güney sınırında 30 gündür devam eden çatışmalardaki kayıplarına ilişkin yeni açıklama yaptı. Açıklamada, Riyan Yusuf Derviş adındaki Hizbullah mensubunun hayatını kaybettiği ifade edildi. Hizbullah'ın açıklamasında ayrıntılı bilgi paylaşılmadı. Böylece Lübnan-İsrail sınırında 8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda ölen Hizbullah mensuplarının sayısı 61'e yükseldi. Ayrıca Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail'in Lübnan'ın sınır hattı üzerinde yer alan Nakura ve Lebveniyye beldelerinin çevrelerini ağır topçu atışlarıyla vurduğu kaydedildi.

LÜBNAN: 462 HEKTARLIK ALAN İSRAİL'İN FOSFOR BOMBASIYLA YANDI

Lübnan Çevre Bakanı Nasır Yasin ise X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki sınır beldelerine attığı füzeler ve fosfor silahları nedeniyle 462 hektar alanın yandığını kaydetti. Bu mermilerin 100'den fazla yangına neden olduğuna işaret eden Yasin, yangının çevresel öneme sahip geniş orman alanlarına, tarım arazilerine ve on binlerce zeytin ağacına yayıldığını aktardı.

Yasin, "Lübnan, İsrail'in izlediği yanmış toprak politikası ile fosfor kullanımına karşı Birleşmiş Milletler ve BM Güvenlik Konseyi'ne belgelerle şikayette bulunacak" dedi.

İSRAİL: HÜCUMA GEÇMEYE HAZIRIZ

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de İsrail'in kuzeyindeki bir tümeni ziyaretinde bölgedeki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Halevi, Lübnan ile sınır hattı olan kuzeyde hücuma geçmeye hazır olduklarını ve bunun olabileceği yorumunda bulundu. Açıklamasında Halevi, "Kuzey'de hücuma geçmeye hazırız, bunun olabileceğini anlıyoruz" değerlendirmesine yer verdi. (DIŞ HABERLER)