Mehmet Şimşek: KDV oranlarında artış yapmadık

Katma Değer Vergisi Genel Tebliği'nde yapılacak değişiklikle ilgili açıklama yapan Mehmet Şimşek, "KDV oranlarında artış yapmadık. Suistimali engellemeye yönelik tedbir alıyoruz" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta ve kafelerde Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında artışa hazırlandığı iddia edildi.

Konuya ilişkin tebliğ taslağına göre, Katma Değer Vergisi Genel Tebliği'nin yiyecek ve içecek sunulan yerlerde KDV oranını düzenleyen maddesinde değişiklik yapılacak. Yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20’ye çıkartılacağı belirtildi.

Düzenlemeyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranlarında değişiklik olmadığını belirtti. Şimşek, "KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz" dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sitesinde taslağın yayınlandığı bölümde de "Başkanlığımızca hazırlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 51) Taslağında; 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki (II) sayılı listenin 24 üncü sırasında yer alan düzenleme kapsamında yiyecek ve içecek hizmeti sunan yerlerde KDV oran uygulamasında yaşanan tereddütleri giderecek açıklamalar yapılmaktadır. Mevcut durumda uygulanan KDV oranlarında (%1, %10 ve %20) herhangi bir artış yapılmamıştır" denildi.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler KDV Lokanta Zam