Lojistik firması çalışanı depodaki 250 televizyonu el altından satmış

Türkiye'nin önemli lojistik firmalarından Barsan Global Lojistik AŞ'de çalışan bir kişinin depoda bulunan 250 televizyonu el altında sattığı ortaya çıktı. Üç sanığa hapis ve para cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barsan Lojistik’in Tuzla’daki deposunda forklift operatörü olarak çalışan Burak Ç., internet sitesinde elektronik ev aletleri satan Caner A. ile temasa geçti. İddiaya göre Burak Ç., bu kişiye, elinde çok sayıda LG marka televizyon olduğunu söyledi.

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, taraflar arasında yapılan görüşmeler sonrası fiyat konusunda da anlaşmaya varıldı. İlk sevkiyat, 13 Mart 2016’da yapıldı. Caner A.’nin yönlendirdiği kamyon, Barsan’ın Tuzla’daki deposuna gitti. Şirketin güvenlik görevlisi aracı durdurdu ancak bu sırada, iddiaya göre, Burak Ç.’nin “Sevkiyat var. Bırak kamyon gelsin” demesi üzerine kamyon deponun önüne geldi. 150 televizyon araca yüklendi.

Benzer sevkiyatlar sonraki günlerde de birkaç kez yapıldı. Barsan’ın, deposunda tuttuğu 250 kadar televizyon çalınarak el altından satıldı. Caner A. uygun fiyata aldığı ürünleri kendisine ait site üzerinde sattı. Caner A., ürünlerin bir kısmını da Ercan K.’ye toplu olarak sattı.

‘ÇALINTI OLDUĞUNU BİLMİYORDUM’

Barsan Lojistik’te yaşanan hırsızlık bir süre sonra ortaya çıktı. Şirketin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Polis, çalınan ürünlerin izini sürdü. Kısa süre içinde üç sanığa da ulaşıldı. Caner A., satın aldığı ürünlerin çalıntı olduğunu bilmediğini öne sürdü. Çalıntı ürünler için Amasya’dan İstanbul’a gelen Ercan K. ise “Televizyonları faturalı bir şekilde aldım. Çalıntı olduğunu bilmiyordum” savunması yaptı. 6 ay kadar tutuklu da kalan Burak Ç. ise hakkındaki suçlamanın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İSTİNAF MAHKEMESİ CEZALARI ONADI

Yapılan yargılama sonrası mahkeme kararını verdi. Mahkeme Burak Ç.’ye 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası, 11 bin 700 lira da adli para cezası verdi. Sanık Caner A.’ya ise 2 yıl 11 ay hapis cezası, 11 bin 250 TL adli para cezası, Ercan K.’ye ise 9 ay hapis cezası 2 bin 700 lira da adli para cezası verildi. Yerel mahkemenin kararı, İstinaf Mahkemesince geçen şubat ayında onandı. (KAYNAK)