Limak Filarmoni Orkestrası yönetmeni Karahan'a Bodrum konseri öncesi Akbelen çağrısı: Arya değil ağıt söyle

Akbelen'de kömür için ağaç katliamına direnen İkizköylüler, Bodrum konseri öncesi Limak Filarmoni Orkestrası'nın yönetmeni Karahan'a çağrı yaptı: Vahşetin değil Akbelen’in, kuşların, doğanın sesi ol!"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı’nda binlerce ağacın katledilmesine direnen İkizköylülerin nöbeti sürüyor. Jandarma şiddeti eşliğinde direnişi kırmak için her yolu deneyen LİMAK Holding'in vakfının kurduğu Limak Filarmoni Orkestrası'nın Genel Sanat Yönetmeni opera sanatçısı Murat Karahan'a Bodrum'da vereceği konser öncesi İkizköylüler çağrı yaptı.

Aynı zamanda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni olan Murat Karahan'a seslenen İkizköylüler, sosyal medyadan "Akbelen'de kızıl gerdan sustu. Akbelen'de alakarga sustu. Kuşlar sustu sen de sus" yazılı görseller paylaştı. 

'ŞİMDİ YAS ZAMANI'

Serbest Gazeteci Kazım Kızıl'ın sosyal medya hesabından paylaştığı çağrıda şu ifadeler yer aldı: İkizköylüler bu akşam Bodrum'da LİMAK Filarmoni Orkestrası'nın konserinde sahne alacak olan Opera Sanatçısı Murat Karahan'a çağrıda bulundu: "Akbelen Ormanı'nda kuşlar yuvasız kaldı, şimdi yas zamanı. LİMAK'a arya değil bize bir ağıt söyle. LİMAK'ın, vahşetin sesi olma, Akbelen Ormanı’nın, kuşların, doğanın sesi ol!"

LİMAK Filarmoni'de solistliğin yanı sıra orkestranın Genel Sanat Yönetmenliği'ni de yapan ünlü tenor Karahan aynı zamanda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü. (HABER MERKEZİ)