Akbelen’de jandarma, seyyar tuvaletlerin önünde ‘barikat' kurdu

Jandarma, Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda kömür madenine karşı ağaçlarını korumaya çalışan eylemcilerin seyyar tuvaletini bölgeye almadı, kolluk kuvveti tuvaletleri eylemcilerden ‘korudu.’

Görsel: Twitter / Berkcan Zengin
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi’ndeki Akbelen Ormanı, Limak-İçtaş ortaklığındaki Yeniköy-Kemerköy Enerji tarafından açılmak istenen kömür madeni için kesiliyor. Madene karşı köylüler, 2019’dan bu yana mücadele ediyor. 

Dava süreci devam ederken 24 Temmuz sabah saatlerinde bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve ağaç kıyımı başladı.

Bölgede eylem başlatan İkizköy direnişçileri de jandarmanın biber gazlı ve coplu saldırısına uğruyor.

Valilik son olarak kömür madeni için başlatılan ağaç kesiminde ‘gerekli işlemlerin sona erdiğini’ kaydetse de alanda iş makineleri çalışmaya devam ediyor.

Geçen hafta alana eylemcilerin su tankerini almayan jandarma, bugün de seyyar tuvaletlerin girişini engelledi. Tuvaletleri alana sokmak isteyen bölge halkına copla müdahale etti.

Diken'de yer alan habere göre; bir kişi yerde sürüklenerek gözaltına alındı. Gözaltı sayısı iki olarak açıklandı.

Fotomuhabir Berkcan Zengin’in paylaştığı görüntülere göre jandarma daha sonra barikatları ablukaya aldı. Bu sırada bir yurttaş, “Ne yaptığınızın farkında mısınız tuvaletin etrafına barikat kuruyorsunuz” diyerek durumu tiye aldı. (HABER MERKEZİ)