Libya'dan 25 yıl aradan sonra Türkiye'ye ilk yolcu gemisi geldi

Türkiye ile Libya arasında yolcu gemisi seferleri 25 yıl aradan sonra yeniden başladı. Kevalay Queen isimli gemi 3 günde İzmir'e ulaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karanfil Group, Kevalay Turizm ve Libya Demir Çelik Şirketi (LISCO) ortaklığıyla 25 yıl aranın ardından yeniden başlatılan yolcu gemisi seferleri kapsamında Libya'nın Misrata kentinden yola çıkan ilk yolcu gemisi "Kevalay Queen", İzmir'e geldi.

İzmir Alsancak Limanı'na 107 yolcuyu getiren Kevalay Queen'i, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı, Türkiye Libya İş Adamları Derneği Başkanı ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil'in de aralarında olduğu ilgililer karşıladı.

NORMAL SEYAHAT SÜRESİ İKİ GÜN OLACAK

Murtaza Karanfil, gazetecilere yaptığı açıklamada, yolcu, yük ve araç taşıyacak gemilerin 500 yataklı olduğunu, 700 koltukta yolcu kapasitesi bulunduğunu, ayrıca 520’ye yakın araç alabildiğini belirterek, şöyle dedi: "Gemi İzmir’e 3 günde geldi. İzmir’de dün bir fırtına vardı. Ondan dolayı 1 gün aksama yaşandı. Normal süre 2 gündür. Gelecekte bu seferleri farklı şehirlere çoğaltabiliriz. Marmaris, Antalya, İstanbul, Bursa gibi şehirlerde hem turizm hem ticarete katkı sağlayacak, bazı şehirlerde sadece turizm olacak."

Libya Kevalay Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mecihi ise Türk makamların her türlü kolaylığı sağladınıı vurgulayarak, seferlerin iki ülke ilişkilerini daha da güçlendireceğini ifade etti. (İZMİR-AA)

Etiketler türkiye gemi libya