Leyla Güven: Zalimin üstüne böyle yürümek cesaret ister

Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan DTK Eş Başkanı Leyla Güven gözaltına alınırken "Ben kaçacak olsam sizin ruhunuz bile duymazdı. Hiç bir yere gitmiyorum. Bu ülkede siyaset yapmaya devam edeceğim. Zalimin üstüne böyle yürümek cesaret ister” dedi. Tutuklama kararı yüzüne okunan Leyla Güven cezaevine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven,  “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Leyla Güven, bugün akşam saatlerinde Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan evinde gözaltına alındı.

Güven gözaltına alınırken, "Ben kaçacak olsam sizin ruhunuz bile duymazdı. Hiçbir yere gitmiyorum. Bu ülkede siyaset yapmaya devam edeceğim. Ama içeride ama dışarda. Zalimin üstüne böyle yürümek cesaret ister” dedi.

 
Güven'ın kızı Sabiha Temizkan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Annem 22 yıl 3 ay hapis cezası yatmak üzere tutuklandı. Kürtlerin döktüğü her damla gözyaşının hesabını vereceksiniz. Bugün değilse yarın ama mutlaka" dedi.

DİYARBAKIR KADIN KAPALI CEZAEVİ'NE GÖNDERİLDİ

Geceyi Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de geçiren Güven, sabah saatlerinde adliyeye çıkarıldı. Güven’i yalnız bırakmayan aralarında DTK Eşbakanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın da bulunduğu birçok siyasetçi adliye önüne geldi.
 
Güven, adliye önünde kendisini bekleyen mücadele arkadaşlarına "Hiç sıkıntı yok. Çok çalışın, çabuk dönelim" mesajı verdi.
 
Beraberindeki polislerce adliye içerisine götürülen Güven, hakkındaki kararın 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce yüzüne okunmasıyla tutuklanıp, Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderildi (HABER MERKEZİ-MA)