Levi's önünde eylem yapan Özak Tekstil işçileri gözaltına alındı

Sendika hakkını kullandıkları için işten çıkarılan Özak Tekstil işçilerinin Levi's mağazası önünde eylem yapmasına izin verilmedi. Polisler 20'den fazla kişiyi gözaltına aldı.

Fotoğraf: BİRTEK-SEN
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'daki Marmara Park alışveriş merkezindeki Levi's mağazası önünde eylem yapan Özak Tekstil işçileri gözaltına alındı.

Ücretleri ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen Özak Tekstil işçileri, sendika üyesi oldukları için işten çıkarıldı. Fabrikanın bulunduğu Urfa'daki direnişlerini, İstanbul'a taşıyan işçiler bugün eylem yaptı.

Marmara Park'taki Levi's mağazası önünde açıklama yapmak isteyen Özak Tekstil işçilerine polis izin verilmedi. 

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) sosyal medya hesabından işçilerin gözaltına alındığı anları paylaştı.

Paylaşımda "Özak Tekstil işçileri, sendika temsilcilerimizi ve bir çok kurum temsilcilerini Marmara Park AVM'de işkence ile gözaltına aldılar!" denildi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, BİRTEK-SEN Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Sorumlusu Çayan Dursun, EMEP Esenyurt İlçe Yöneticisi Umut Düzgün Bulut ile beraber açıklamaya destek vermek için gelenlerin de arasında olduğu 20'nin üzerinde kişi gözaltına alındı. 

 

(HABER MERKEZİ)