Lavrov-Guterres görüşmesi: Mariupol'da müzakere olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'le görüşme sonrası yaptığı açıklamada Mariupol'da Ukraynalı heyetle müzakere önerisinin kabul edilmediğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın başkenti Moskova'ya giden Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüştü. Lavrov ve Guterres görüşme sonrası basına açıklamalarda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı, Ukrayna'nın Azak Denizi'ndeki liman kenti Mariupol'da müzakere heyetleri arasında görüşme yapılması önerisinin reddedildiğini açıkladı. Rusya'nın Ukrayna'yla müzakereler yoluyla diplomatik bir çözüme kararlı olduğunu belirten Lavrov, "Herhangi bir müzakereye kimin arabuluculuk yapacağı konusunda konuşmak için henüz çok erken" dedi. 

'MARİUPOL'DAN SİVİLLER TAHLİYE EDİLMELİ'

BM Genel Sekreteri Guterres ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yapacağı görüşme öncesi basına açıklama yaptı. Guterres, açıklamasında Mariupol'la ilgili "Mariupol'da bir krizle karşı karşıyayız. Binlerce sivil, insani yardıma ve tahliyeye acilen ihtiyaç duyuyor. BM, Mariupol'da hayat kurtarmaya yardımcı olmak için kaynaklarını seferber etmeye hazır" dedi.

Guterres, Azovstal çelik fabrikasından sivillerin tahliyesi için Rusya'yla koordineli çalışmaya hazır olduklarını da ifade etti. (DIŞ HABERLER)