Latife Tekin, roman kahramanlarıyla birlikte yürüdü

Yazar Latife Tekin, 2022 Roman Kahramanları Festivali'ne katıldı. Tekin, roman kahramanlarının kostümlerini giyip karakterleri canlandıran öğrencilerle birlikte yürüdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nin gelenekselleşen Roman Kahramanları Festivali dün başladı. Yazar Latife Tekin ve Serkan Türk, festival kapsamında bugün düzenlenen "Yazarken ve Yaşarken" başlıklı söyleşide öğrencilerle buluştu.

Öğrencilerin roman kahramanlarının kostümlerini giydiği ve karakterleri canlandırdığı festivalde, kostümlü öğrencilerin yürüyüşüne Latife Tekin de eşlik etti.

Öğrencilerin videosuna "Gururla izledim", "Kelimelerle anlatılacak bir başarı değil", "Yine mükemmel olmuş" gibi yorumlar yapıldı.

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nde 21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü dolayısıyla beş yıldır "Roman Kahramanları Festivali" düzenleniyor. Öğrencilerin empati ve analiz yeteneğinin geliştirilmesi amacıyla yapılan festivalde, öğrenciler birçok yazarın roman kahramanlarının kostümlerini giyip, okulu kendi imkanlarıyla romanlardaki mekânlara benzer şekilde dekore ediyorlar. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)