'Lan kes' diyen başkan: İlk dakikadan sonra üzüldüm, helalleştik

Avcılar Belediyesi'nde greve giden işçilere destek veren biriyle tartışan ve 'Lan kes' diyen Belediye Başkanı Turan Hançerli, tartıştığı kişiyi arayarak helalleştiğini ve kahve içeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve giden işçilere destek veren bir kişiye "Lan kes" demesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Anlık bir reaksiyon verdiğini söyleyen Hançerli, olaydan sonra üzüldüğünü ve tartışma yaşadığı kişiyle telefonla görüşerek helalleştiklerini söyledi. Hançerli, yakın zamanda birlikte kahve içeceklerini ifade etti.

Oda TV'den Uğur Can Biçer'e konuşan Hançerli, "Tepki gösteren arkadaş işçi değil. Kendisiyle de görüştüm. O an dikkat ederseniz ben 'Kes' dedim kendisi 'Sen kes lan' dedi. Daha ağır bir tepki verdi. 48 saat uykusuz bir anda ve konuşurken ısrarla uzaktan şey yapılınca anlık oldu. İnsanlık hali. Böyle bir şey oldu. Kendisiyle telefonda konuştuk. Helalleştik. Uygun bir zamanda birlikte kahve de içeceğiz. Tepki nedeniyle ilk dakikadan sonra üzüldüm ve beşinci dakikaydı galiba arkadaşla konuştuk. Birbirimizle helalleştik" ifadelerini kullandı.

Hançerli, toplu iş sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili ise şunları söyledi:

"Sözleşme süreci demokratik işlemesi gereken bir süreç. Biz de sosyal demokrat olarak görüşmelere hep saygılı bir tutum sergiledik. Bir noktaya gelinemedi. Biz de dahil olduk. Sendikanın genel merkezi de devreye girmedi, olmadı. Biz de anlamış değiliz. Daha önce de uzlaşma sağlamıştık ama olmadı. Bu gece de bir uzlaşma oldu ama henüz imza atılmadığı için 'tamam' diyemiyorum hala. Bir tıkanma oldu. Mutlaka sonuçlanması lazım. Biz yıkıcı konuşmalar yapan taraf olmadık, olmayacağız. Uzattığımız el havada kaldı demiştik. Çalışma arkadaşlarımızla eninde sonunda uzlaşırız. Çalışma arkadaşlarımız bizim ilke ve prensiplerimiz gereğince de uzlaşmayı zorunlu gördüğümüz arkadaşlar. Biz uzlaşmayı hayatın her alanında önemsiyoruz, kıymet veriyoruz."