KYK yemeğinden zehirlenen 266 öğrenci hastanelik oldu: 'Bu iktidarla ne ilk ne de son'

Isparta'daki bir KYK yurdunda yemekten zehirlenen 266 öğrenci hastanelik oldu. Duruma tepki gösteren CHP'li Hikmet Yalım Halıcı, "Kaç öğrencinin zehirlenmesi, hayatını kaybetmesi gerekiyor?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Isparta Yalvaç'taki KYK Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerde dün akşam yemeğinde yedikleri kuru fasulye, pilav ve triliçe tatlısı sonrası mide bulantısı, ishal ve kusma şikayetleri baş gösterdi. Hastaneye başvuran öğrenci sayısının 266 olduğu belirtildi.

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı "Öğrencilere insani bir barınma ortamı, güvenli asansör ve sağlıklı yemek hizmeti sağlamanız için daha kaç öğrencinin zehirlenmesi, kaçının ölmesi gerekiyor?" diyerek tepki gösterdi.

Yalım Halıcı'nın açıklaması şu şekilde:

"Isparta Yalvaç’ta Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan seksenin üzerinde öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Öğrenciler tedavi altına alındı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ‘KYK yurtlarında verilen yemek mevzuata uygundur’ diyordu. Bu zehirlenme ne ilk ne de bu iktidar anlayışı ile son.

Yurtlar insani koşullara uygun hale getirilmeli. Denetimler sık ve ciddi şekilde yapılmalı. Öğrencilere hijyenik ve sağlıklı yiyecek temin edilmeli. Buradan iktidara ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a sesleniyorum: KYK yurtlarında insani koşulları ne zaman uygulayacaksınız? Bunların yapılması için daha kaç öğrencinin zehirlenmesi, kaçının hayatını kaybetmesi gerekiyor?"