Kuzey Kore'den Donetsk ve Lugansk'ın bağımsızlığını tanıma kararı

Kuzey Kore'nin Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk yönetimlerinin bağımsızlığını tanıma kararı aldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore, Ukrayna'nın Donbass bölgesindeki Rusya yanlısı Donetsk ve Lugansk yönetimlerini tanıma kararı aldı. Kuzey Kore'nin Moskova Büyükelçisi Sin Hong-Chol tarafından Donetsk yönetiminin Moskova elçisi Olga Makeyeva'ya "bağımsızlığı tanıma" kararı bildirildi. 

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'a göre, Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) lideri Denis Puşilin, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin bağımsızlığı tanıma kararını "diplomatik zafer" olarak yorumladı.

Donetsk lideri, "Bu siyasi karar, ekonomik alandaki ilişkilerin daha da geliştirilmesinin temeli olacaktır. İkili ortaklık, devletlerimizin işletmeleri için ticaret coğrafyasını artıracaktır. Etkin ve verimli bir işbirliğinin bizi beklediğine eminim" açıklaması yaptı.

Kuzey Kore, Rusya ve Suriye'den sonra Donetsk ve Lugansk'ın bağımsızlığını tanıyan üçüncü ülke oldu. Suriye geçen ay her iki yönetimin de bağımsızlığını tanıma kararını açıklamış, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise söz konusu karar üzerine Şam'la diplomatik ilişkilerin sona erdiğini duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)