Kuzeniyle evlenmek istemeyen kızlarını öldürdüler

Ailesinin kuzeniyle evlenmeye zorladığı 18 yaşındaki Saman Abbas'ın ölümünde ebeveynler suçlu bulundu. İtalya'da görülen mahkemede, ebeveynlere müebbet hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da yaşayan Pakistanlı 18 yaşındaki Saman Abbas cinayetine ilişkin davada, Abbas'ın ebeveynleri ve amcası suçlu bulundu. Ebeveynler Shabbar Abbas ve Nazia Shaheen'e müebbet hapis, amca Danish Hasnain'e ise 14 yıl hapis cezası verildi. 2021 yılında kaybolduğu bildirilen Abbas'ın cesedi, bundan 1 yıl sonra babasının kuzey İtalya'da çalıştığı tarlaların yakınındaki terk edilmiş bir çiftlik evinde bulunmuştu.

Otopsi raporunda, Abbas'ın muhtemelen boğulma nedeniyle boyun kemiğinin kırıldığı ortaya çıkmıştı.

ERKEK ARKADAŞINA 'AİLEM BENİ ÖLDÜRMEYİ PLANLIYOR' DEMİŞTİ

En son Mayıs 2021 tarihinde babası Shabbar'ın çalıştığı çiftlikte görülen Abbas'tan bir daha haber alınamamıştı. Cinayeti inkar eden anne ve baba Pakistan'a kaçarken kuzen Ijaz ise Fransa'ya kaçtıktan sonra polis tarafından yakalanıp İtalya'ya teslim edilmişti.

Ölümünden aylar önce Pakistan'da bulunan bir akrabası ile evlendirilmek istenen Abbas, bunu reddedince ailesi tarafından tehdit edildiğini söyleyerek bir sığınma evine yerleşmişti. Abbas'ın, kendisine ait resmi belgeleri almak için eve gittiğinde öldürüldüğü tahmin ediliyordu. Saman, katlinden önce erkek arkadaşına 'ailesinin kendisini öldürme planları yaptığını söylemiş', erkek arkadaşı sevgilisinden haber alamayınca polise haber vermişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler hindistan italya