Murat Kurum: Kanal İstanbul'un ihalesini bu yıl içinde yapacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hükümetin tepki çeken Kanal İstanbul projesine ilişkin "2021 yılı içerisinde projemizin ihalesini yapacağız ve kararlı bir şekilde de inşallah Kanal İstanbul Projesi'ni İstanbul'umuza, Türkiye'mize kazandıracağız. Kanal İstanbul Projesi gerçekten vizyon bir proje" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kırşehir'de basın toplantısı düzenleyen Kurum, "2021 yılı içerisinde projemizin ihalesini yapacağız ve kararlı bir şekilde de inşallah Kanal İstanbul Projesi'ni İstanbul'umuza, Türkiye'mize kazandıracağız. Kanal İstanbul Projesi gerçekten vizyon bir proje. Türkiye'yi dünyada lider bir ülke yapacak, İstanbul'umuzun marka değerine marka katacak bir projedir ve bu noktada her türlü ayrıntı, detay düşünülmektedir" dedi. 

Muhalefetin buradaki su kaynaklarının giderildiğini söylediğini anlatan Kurum, buna ilişkin bilimsel raporlarla su kaynaklarının giderilmediğini ispat ettiklerini savundu.

'HAYIRDA YARIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Depremsellikle ilgili 'İstanbul'a zarar verir' dediler. Yine bunu raporlarımızla zarar vermediğini ispat ettik. 'Yoğunluk getirir' dediler, yine yapmış olduğumuz planlarla herhangi bir yoğunluk getirilmediğini de gösterdik ve bu anlayışla da çalışmalarımızı yapıyoruz. Planlama içerisinde yeşil alanlarını, sosyal donatılarını, üniversitelerini ayırarak İstanbul'un ihtiyaçlarına cevap verecek bir şekilde projemizi yürütüyoruz.

Fakat İstanbul'umuzun geleceğini bu kadar ilgilendiren, Türkiye'mizin marka değerine marka katacak ve dünyada lider ülke yapacak projeye sadece karşı çıkmak adına bir duruş var. Bu tabi CHP duruşudur, CHP zihniyetidir. Kör bir bakıştır. Ama biz hayırda yarışmaya devam edeceğiz. Onlar şerde yarışmaya devam etsinler. Biz ülkemize değer katacak projeleri üretmeye Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 19 yıldır ne yapıyorsak, bundan sonra da aynı anlayışla hayırda yarışmaya devam edeceğiz. Bırakın onlar şerde yarışmaya devam etsinler."