Kurtuluş sokakları delik deşik: ‘Köy yolları bile buradan iyi’

Kurtuluş semtinde yaklaşık bir ay önce alt yapının iyileştirmesi için başlatılan kazılar nedeniyle halk ve esnaf mağdur. Bir esnaf durumu, “Köy yolları bile buradan iyi” diye tarif ediyor.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - İstanbul’un Şişli ilçesine bağlı Kurtuluş semtinde, yaklaşık bir aydır kazı çalışmaları yapılıyor. Önce BEDAŞ ve İSKİ’nin elektrik ve su alt yapısını iyileştirme amacıyla başlattığı kazılar uzadıkça hem halk hem de esnaf mağdur oldu.

KAZILAN ÇUKURA DÜŞTÜ, HASTANELİK OLDU

Kurtuluş’un bazı sokaklarında daha önce açılan çukurlar, yarım yamalak da olsa doldurulmuş durumda. Bazı sokaklarda da asfaltlama çalışması başladı. Ancak bazı sokaklar hala kazı işlemleri nedeniyle delik deşik halde.

Mahalleliler, açılan ve kapatılmayan çukurlara düştüklerini ve yaralandıklarını anlatıyor. Birkaç gün önce bir mekandan çıkan bir mahalleli, mekanın önündeki çukuru fark etmeyip düştüğünü, bu nedenle dizinin yaralandığını, hastaneye giderek rapor aldığını ifade ediyor.

Bir başka mahalleli ise birkaç gün önce yağan yağmur sonrası köpeğini sokakta dolaştırmaya çıktığını ve köpeğine elektrik çarptığını, hemen veterinere götürdüğünü belirtiyor. Mahalleliye göre bunun sebebi, BEDAŞ’ın açıkta bıraktığı elektrik kabloları…

Şişli Belediyesi, sokağa kazı ile ilgili bilgilendirme afişi astı. 

‘BU DURUM BİRKAÇ GÜNLÜK HİKAYE DEĞİL’

Kurtuluş esnafı da kazılmış yollar nedeniyle farklı sorunlar yaşıyor. Bir kafe sahibi oluşan toz toprak nedeniyle müşterilerinin mekanda oturmayı tercih etmediğini ve işlerinde düşüş olduğunu anlatıyor. Konuyla ilgili BEDAŞ’ı aradığını, BEDAŞ’ın belediyeye yönlendirdiğini ve durumun kısır döngüye girdiğini söylüyor. Kafe sahibi, “Bu çalışmalar nedeniyle müşteri kaybımız oldu. İnsanlar oluşan görüntü ve çıkan pislik nedeniyle burada oturmak istemiyor. Burası İstanbul’un merkezi. Bu durum, birkaç günlük hikaye de değil. Bir ay oldu bu kazı çalışmaları başlayalı. Pek çok köyün yolu buradan iyidir” diyor.

Asfaltlama çalışmalarından görüntü almaya çalışırken arkada biri bağırıyor: “Neden görüntü alıyorsun?” Görüntü almanın hakkım olduğunu belirttikten sonra bağıran kişi oradaki çalışmalardan sorumlu olduğunu söyleyerek ‘kim olduğumu’ soruyor. Bu noktadan sonra uzayan muhabbet gazeteci olduğumu söylememle noktalanıyor lakin görevli sitem de ediyor: “Size düzgünce sadece kim olduğunuzu sordum.”

Bu esnada bir mahalleli derdini görevlilere, “Lütfen kaldırımı düzgün yapın, alt katta oturuyorum ben, yağmurlarda sular hep evime girdi” şeklinde anlatıyor. Görevlinin cevabı da “Tabi ki” oluyor.

Alandan uzaklaşıp bir başka esnafa soruyoruz ‘kazı çalışmalarının işlerini nasıl etkilediğini.’ Esnaf, mal yükleme indirme aracının ara sokaklara zor girdiğinden bahsediyor ve yoldan kalkan tozun dükkan içlerine kadar girdiğini belirtiyor.

Kurtuluş'ta bir ay önce açılan alanlardan bazıları gelişi güzel dolduruldu. 

‘BU ÇALIŞMALARIN BİR AYI DAHA VAR’

Konuyla ilgili Şişli Belediyesi’ni arıyoruz. Ulaştığımız Fen İşleri Müdürlüğü yetkilisine çalışmaların ne zaman tamamlanacağını ve neden bu kadar uzun sürdüğünü soruyoruz. Yetkilinin cevabı, “Bu çalışmalar, BEDAŞ, İSKİ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şişli Belediye iş birliğinde yürütülüyor. Bu mahallenin alt yapısı çok eski, yenilemek amacıyla yapılıyor. Biz de vatandaştan çok şikayet alıyoruz. Ancak bizim yapacağımız bir şey yok. BEDAŞ önce alt yapı çalışmasını tamamlayacak ki biz de sonra asfalt dökeceğiz. Ana caddelere Büyükşehir Belediyesi, ara sokaklara biz döküyoruz. Bu işin daha bir ayı var. BEDAŞ da işleri biraz ağırdan aldı, ondan da böyle oldu.”

Konuyla ilgili bir BEDAŞ yetkilisinden de görüş almak istedik ancak ulaşamadık.