Kurtulmuş: Vatandaşın belli sayıda imza toplayarak kanun teklifi verebilme hakkı olacak

AK Partili Numan Kurtulmuş, kişilere de belli sayıda imza toplamak şartıyla kanun teklifi sunma hakkı getirmek istediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TRT Haber canlı yayınına katıldı.

AK Parti'nin seçim beyannamesine değinen Numan Kurtulmuş, "Bizim tabi diğer partilerden şöyle bir farkımız var: Biz yapacağız derken aslında yaptıklarımızı referansı ile konuşuyoruz. Bütün geçmiş dönem seçim beyannamelerini de gözden geçirdim. İftiharla söyleyebiliriz, geçmiş dönem seçim beyannamelerinde vaat edilmiş şeylerin hemen hemen tamamı gerçekleşmiştir. Şunları yapacağız, bunları yapacağız denmiş hepsi yapılmış neredeyse" diye konuştu.

Eksik kalan konuları da yapacaklarını vaat eden Kurtulmuş, "Yapılamayan eksik kalan hususlar var. Dolayısı ile bunları da giderebilmemiz lazım. Bu anlamda yaptıklarımızı referansı ile yapacaklarımızı ortaya koyuyoruz. Birlikte başaracağız diyoruz. Bunun için de bu bölümlerin her birisinde gençlere, kadınlara, yaşlılara, iş dünyasına, çalışma hayatına, dış politika ile ilgili konularda hep somut birtakım tekliflerde ve perspektifi ortaya koyarak bu tekliflerde bulunduk. Örnek olsun diye söylüyorum, mesela Demokrasi İnsan Hakları Hürriyetleri ve Adalet bölümünde diyoruz ki, vatandaşın belli sayıda imza toplayarak kanun teklifi verebilme hakkı olsun. Bu Türkiye'de devrim niteliğinde bir husustur" ifadelerini kullandı.

Yeni bir anayasa yapmak istediklerini dile getiren Kurtulmuş, "Türkiye'ye yeni bir anayasa yapmak halkımıza karşı bir sözümüz, ahdimizdir. Henüz yapamadığımız çok anayasa değişiklikleri yapmış olmakla birlikte, hâlâ 12 Eylül'ün ruhunu taşıyan bir anayasaya Türkiye'nin sahip olması Türkiye için hakikatten kabul edilebilir bir durum değildir" dedi. (HABER MERKEZİ)