Kürt Böreği Festivali başladı: Bugün diyet günü değil

İstanbul 5. Kürt Böreği Festivali başladı. Sabahın erken saatlerinde etkinlik alanına gelen yüzlerce ziyaretçi, uzun kuyruklar oluşturdu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kiğı-Karakoçan-Adaklı-Yayladere-Yedisu İlçeleri Sosyal Yardımlaşma, Kalkındırma ve Kültür Derneği'nin (KAYY-DER) düzenlediği Kürt Böreği Festivali başladı. Yüzlerce ziyaretçi, sabah erken saatlerde Çekmeköy Taşdelen Mesire Alanı'na geldi.

Börek servisi öncesinde, uzun kuyruklar oluştu. Sırasıyla yaptıkları börekleri servis etmeye başlayan ustalar ziyaretçilere, “Werin boreka kurdan” (Kürt böreğine geldin) ve “Zirav kes” (ince kes) diye sesleniyor.

Festivale katılan ziyaretçilerden Mahmut Kaplan, Kürt böreği yemek için sabırsızlandığını ve bu yüzden diyetini bir günlüğüne ertelediğini söyledi. Esenyurt’tan Çekmeköy’e Kürt böreği için geldiğini belirten Kaplan, “Bugün özel bir gün. Bugün diyet olur mu yahu? Bugün diyet günü değil" dedi.

'GEÇ BİLE KALINMIŞ BİR FESTİVAL'

Kürt böreğini çocukluğundan beri çok sevdiğini belirten Mürselen Salihoğlu, “Kürt böreği benim çocukluk böreğimdir. Çok severim. Ailece çok severiz. İlk defa geliyorum. Keşke daha önce de bu isimle bir festival düzenlenmiş olsaydı. Ben hep söyledim. Geç bile kalınmış bir festival” diye konuştu.

Festival alanında börek yiyenler halay çekmeye gidiyor, sırada bekleyenler ise onları izliyor. Kuyruğun sonunda olan ziyaretçiler ise yerinde halay çekiyor.

‘NEREDE YERSENİZ TADI AYNI’

Kürt Böreğini ilk dile getirenlerin kirveleri olduğunu ileri süren Süleyman Efir, şunları söyledi: “Bunu ilk getiren insanlar benim kirvelerim oluyor. Kasımpaşa'da başladı. Çocuk yaşta ilk tadını alan insanlardan biriyim. Bizim gençliğimizde, öğrencilik yıllarımızda bir proleter kahvaltısıydı. Güzel tarafı şu; hangi semtte yerseniz yiyin, hangi şehirde yerseniz yiyin tadı aynı.”

Kayy-Der Denetleme Kurulu Başkanı Tuncay Gökçe, Kürt Böreği Festivaline yaklaşık 4 bin kişinin katıldığını söyledi. 6’ncı Kürt Böreği Festivali beklentileri ise en az 10 bin olduğunu ifade eden Gökçe, “Bugünkü festival beklentilerimizin üzerinde yoğun bir katılım oldu. Kadınların ve gençlerin yoğundu. Kürt kültürü ve teması ön plandaydı” dedi.