Kürsüde evraklarını bırakan bakana tepki: Kibirliliğinizle biteceksin

Meclis’te Hasankeyf’e ilişkin konuşan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu muhalefetin tepkisini çekti. Bir tepki de AK Partili Karaman’ın, “Herkese bir köprü düşüyor, daha ne istiyorsunuz” sözü aldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti iktidarı döneminde hayata geçen projeleri anlattı, muhalefete yüklendi. Bakan Karaismailoğlu’nun, “Muhalefet etmek ülkesine, devletine, milletine yapılan hizmete düşmanlık yapmak değildir" sözlerine tepki gösteren muhalefet milletvekilleri, “Milletin geleceğini ipotek altına aldınız” ifadelerini kaydetti.

BAKAN’IN ‘1 KURUŞ ÖDENMİYOR’ SÖZÜNE YANIT: YALAN

Bakan Karaismailoğlu, son dokuz yılda Kamu- Özel İşbirliği’yle 38 tane proje yapıldığını, “devletin kasasından bir kuruş” çıkmadığını söyledi. Bakan’ın bu sözlerine tepki gösteren CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Bu kadar yalan olmaz ya! Ayıp ya! ‘1 kuruş ödenmiyor’ diyor, nasıl yalan söylüyorsunuz Sayın Bakan” dedi.

CHP’li Yalım’a hitaben Bakan Karaismailoğlu, “Yalanı sen biliyorsun, çok iyi bilirsin. Sabahtan beri burada uydurdunuz, uydurdunuz konuştunuz. Sabahtan beri uyduruk rakamlarla konuştunuz. Sabahtan beri uydurdunuz, uydurdunuz.” İfadelerini kaydetti. CHP’li Yalım’ın tepkisi “Bu kadar yalan olmaz ya” ifadeleriyle sürdü.

HASANKEYF TEPKİSİ: TARİH KATİLİ

Konuşmasının devamında 2021 yılı bütçesinden birkaç önemli projeden söz edeceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, “Kömürhan Köprüsü, Elâzığ ile Malatya'yı birbirine bağlayan teknolojik ve mühendislik açısından görsel bir proje; belki heykele benzemiyor ama bir sanat eseri. Hasankeyf Köprüsü Batman ile Midyat'ı birbirine bağladığı Ilısu Barajı üzerinden…” ifadelerini kullandı.

Batman'da Ilısu Barajı nedeniyle sular altına bırakılan 12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf’e ilişkin Bakan Karaismailoğlu’nun sözleri muhalefet milletvekilleri tarafından tepki çekti.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, “Hasankeyf'i bitirdiniz, Hasankeyf'i. Hasankeyf diye bir yer kalmadı, tarihe gömdünüz, suların altına gömdünüz” ifadelerini kaydederken HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise, “Ayıp ayıp, Hasankeyf'in nesini gösteriyorsunuz? Yazıklar olsun ya!” dedi.

Hasankeyf’e ilişkin, “Bakın, eski Türkiye ile yeni Türkiye'yi karşılaştıran çok önemli bir proje” ifadelerini kullanan Bakan Karaismailoğlu’na HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, “Bir tarihi yok ettiniz, bir tarihi; on iki bin yıllık bir tarihi, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ise, “Tarih katili!” sözleriyle tepki gösterdi.

KÖPRÜ AÇILIŞINA DAVET EDEN BAKANA YANIT: VATANDAŞ GEÇEMEZ ORADAN

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışına tüm vatandaşları ve bütün milletvekillerini beklediklerini söyledi. Bakanın daveti üzerine CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Vatandaş geçemez oradan” dedi.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ise Bakan’a, “Evine süt alamayan vatandaş nasıl geçecek, onu söyle?” ifadeleriyle tepki gösterdi.

EVRAKLARINI TOPLAMAYAN BAKANA TEPKİ

Konuşmasını, “Aziz milletimizi ve yüce Meclisimizi saygıyla selamlıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadeleriyle sonlandıran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu kürsüdeki evraklarını toplamadı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un, “Sayın Bakan, evraklarını topla”, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın, “Sayın Bakan, topla topla!” sözlerinin ardından bir görevli evrakları aldı.

CHP’li milletvekillerinin görevliye hitaben, “Dur kardeşim, sen alma! Sen toplama! Alma!” sözlerine karşılık Meclis Başkanvekili Haydar Akar, “Al, al. Topla topla” dedi.

CHP’li Tanal’ın, “Bırak kardeşim Bakan gelsin. Bu kadar kibirli olamaz ya, bu kadar kibirli olamaz”, CHP’li Bekir Başevirgen’in, “Adam olamamışsın” ifadelerinin ardından Bakan Karaismailoğlu, “Konuşma, konuşma sen! Otur yerine, otur aşağı!” dedi.
Bakan’a tepkisini sürdüren Tanal, “Haddini bil! Bu kibirliliğinizden biteceksiniz kibirliliğinizden. Bu kadar kibirli olma! Ayıp ya, böyle kibirli adam mı olur!” ifadelerini kaydetti.

AK PARTİLİ KARAMAN: HERKESE BİR KÖPRÜ DÜŞÜYOR

Bakan Karaismailoğlu’nun ardından Başkanvekilinin konuştuğu sırada araya giren AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, “Herkese bir köprü düşüyor, daha ne istiyorsunuz” dedi. Bu söze tepki gösteren HDP’li Mahmut Toğrul, “Lafa bak hele herkese bir köprü düşüyormuş. Oyun sanıyorlar vatandaşı. Hesabınızı dürecekler, dürecekler” ifadelerini kaydetti.