Kundura Sinema, 2023'e 'Apartman' ve 'Bir Terennüm' ile veda ediyor

Tüm zamanların iyi Noel filmlerinden "Apartman", 24 Aralık Pazar günü Kundura Sinema’da gösterilirken, 2023’ün en iyi oyunlarından 'Bir Terennüm' de Kundura Sahne’ye misafir olacak.

Bir Terennüm oyunu.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beykoz Kundura’da yılın kapanışı, film ve tiyatro ile yapılacak. 24 Aralık Pazar günü, 1960 yapımı romantik komedi klasiği "Apartman" (The Apartment), Noel’e özel gösterimiyle saat 14.00’te Kundura Sinema’da seyirciyle buluşurken, 'Bir Terennüm' oyunu ise saat 17.00’de Kundura Sahne’de izlenebilecek.

TÜM ZAMANLARIN EN İYİ NOEL FİLMLERİNDEN

Kundura Sinema’nın geleneksel Noel gösterimine bu yıl, Billy Wilder’ın yönettiği “Apartman” adlı filmi konuk oluyor. Film, çalıştığı sigorta şirketinde hızla yükselebilmek için dairesini üst düzey yöneticilere kiralayan Baxter ile apartmanın asansör görevlisi Fran’in kesişen hayatlarını anlatıyor.

En İyi Film dalında Oscar, Altın Küre ve BAFTA ödüllerini kazanan, Shirley MacLaine’e Venedik Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü getiren film, tüm zamanların en iyi Noel filmlerinden biri sayılıyor.

'YILIN YÖNETMENİ' SEÇİLDİ

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) Ödülleri’nde Yılın Yönetmeni seçilen Orchestra Theatre oyunu 'Bir Terennüm', izleyicilerle buluşacak. İstanbul’un farklı iki zamanında yaşanan sokağa çıkma yasağı günlerinde Çamlıca’da bir evin salonunda geçen oyun, komik ve içli bir ailenin birkaç nesillik hikayesini anlatıyor.

Firuze Engin’in yazdığı ve Gülhan Kadim’in yönettiği oyunda, Afife Ödülleri’ne aday performansıyla İpek Türktan ve Tolga İskit rol alıyor.

HAFIZA ÖĞRETİM PROGRAMI'NDA ÇOCUK ATÖLYESİ

Pazar günü ayrıca, Kundura Hafıza’nın Öğretim Programı kapsamında “Yeni Yıl Kartım” adlı çocuk atölyesi de gerçekleşecek. Qbicart Disiplinlerarası Sanat Okulu eğitmenleri eşliğinde yapılacak atölyede çocuklar, kendi tasarladıkları yeni yıl kartlarını boyayacaklar.