Kulüplerden 'Süper Kupa' tepkisi

Suudi Arabistan yetkililerinin Süper Kupa finalinde Atatürk fotoğrafına izin vermediği iddiasının ardından çok sayıda kulüp, sosyal medya hesaplarından Atatürk'ün fotoğrafını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray ve Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği Süper Kupa maçının oynanacağı Suudi Arabistan'da, yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı ve İstiklal Marşı'nın okunmasına izin vermediği iddia edildi. 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünün yer aldığı pankartıyla maça çıkmak istediklerini söylemiş ve "Sanıyorum otoriteler tarafından henüz kabul edilmedi. Tam belli değil, duruma göre bakacağız" dedi.

TFF'den yapılan açıklamada, "Süper Kupa maçı Türk bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama etkinlikleri, şehitlerimiz için saygı duruşu ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz" denildi.

Takımların maça çıkıp çıkmayacağı belirsizliğini korurken, çok sayıda kulüp sosyal medya hesaplarından Atatürk'ün fotoğraflarını paylaştı.

Trabzonspor'un paylaşımında "Yurtta sulh, cihanda sulh", Beşiktaş'ın paylaşımında ise "Atam izindeyiz" ifadeleri yer aldı. Paylaşımlardan bazıları şu şekilde:

(SPOR SERVİSİ)