Kültür ve Turizm Bakanlığı: 2023’te 3 bin 16 eseri Türkiye'ye getirdik

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz, "İşbirliği halinde gerçekleşen çalışmalar sayesinde 2023 yılında toplam 3 bin 16 eseri Türkiye'ye getirdik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 14 Kasım Uluslararası Kültür Varlığı Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla 'Kaçış Yok' sergisi düzenlendi.

Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ndeki 'Kaçış Yok' sergisinin açılışında konuşan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz, serginin amacının UNESCO 1970 Sözleşmesi'nin diğer ülkeler tarafından bilinirliğinin ve öneminin oluşturulması ile Türkiye'den yurt dışına kaçırılan eserlerin büyük zahmetle yurda getirildiğinin anlatılması olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, şube müdürlüğünden daire başkanlığı seviyesine yükselttiği Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığı'nın yetkilerinin artırılmasının dairenin etki alanını genişlettiğini belirten İnceciköz, "İşbirliği halinde gerçekleşen çalışmalar sayesinde 2023 yılında toplam 3 bin 16 eseri Türkiye'ye getirdik" dedi.

'ARTEMİS'İN YOLCULUĞU' YAYINLANDI

İnceciköz, Tolga Hırsova'nın 'Artemis'in Yolculuğu' isimli İngilizce ve Türkçe çizgi romanın e-kitap olarak bugün okuyucuyla buluştuğunu, eserde yurt dışında bulunan eserin iade sürecinde neler yaşandığının anlatıldığını söyledi.

İskoçya'dan iadesi sağlanan Altın Taç'ın getiriliş hikayesinin önemli olduğunu belirten İnceciköz, eserin üstündeki toprağın Türkiye'ye ait olduğu kanıtlanarak ülkeye getirilmesinin sağlandığını anlattı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)